Wattimena verliest van Wade en staat nu cruciale partij te wachten

Jermaine Wattimena heeft zijn tweede groepsduel op de Grand Slam of Darts verloren. James Wade bleek in de middagsessie te sterk. De Brit won met 5-3 in legs.

Wattimena was het majortoernooi op maandag uitstekend begonnen. De 32-jarige Nederlander zegevierde met 5-1 over Premier League-winnaar Glen Durrant.

Tegen Wade speelde Wattimena zeker niet slecht. Bij een stand van 2-2 kreeg hij alleen een beslissende break om zijn oren. Vervolgens liep Wade uit naar een 4-2 voorsprong en trok daarna met 5-3 de zege naar zich toe. Beide spelers gooide een gemiddelde van om en nabij 94 punten per drie pijlen.

“Ik speelde zeker niet slecht”, aldus Wattimena. “Maar alle credits voor James Wade. Hij speelde goed en pakte zijn kansen. Ik kijk nu uit naar de partij met Damon Heta.”

ZIE OOK: Uitslagen en programma Grand Slam of Darts

Wade plaatste zich dankzij de overwinning voor de achtste finales. Voor Wattimena staat woensdag een cruciaal duel met Heta, die dinsdag van Durrant won (5-1 in legs), op de rol. Bij een zege stapt ook Wattimena de laatste 16 van de Grand Slam of Darts binnen. Bij een nederlaag mag hij naar huis. Maar Wattimena heeft alles dus nog in eigen hand.

ZIE OOK: Vliegende start voor Wattimena

“Ik heb veel geluk gehad”, zei Wade na zijn zege. “Hij miste wat dubbels. Nou ja, veel dubbels. En daar heb ik van geprofiteerd. Ik speel nog niet geweldig, maar heb wel het idee dat het goed gaat.”

Wattimena haalde een checkout percentage van 30%, Wade zelfde noteerde 50%.