Na Japanse Suzuki laat ook Lisa Ashton kans op stunt liggen

Lisa Ashton heeft dinsdagavond op de Grand Slam of Darts een enorme kans liggen op een stunt van formaat. De 50-jarige Engelse dartspeelster verspeelde tegen Krzysztof Ratajski, de nummer 14 van de wereld, een 4-1 voorsprong. Ratajski won ternauwernoord met 5-4.

Scorend ging het eigenlijk helemaal niet slecht met Ratasjki, die in totaal zes 180’ers produceerde. In de beginsfase hielp de Pool vooral veel kansen op de dubbels om zeep. Daar profiteerde Ashton optimaal van. Desondanks kon de Britse speelsters de zege niet over de streep trekken. Dat kwam mede doordat Ratasjki scorend ver boven haar uitsteeg (104,18 om 87,02) en in de laatste legs ook scherper bij het finishes was.

Mikuru Suzuki was maandagavond ook al dicht bij een sensatie. De Japanse speelster kreeg tegen titelverdediger Gerwyn Price liefst vier wedstrijdpijlen, maar liet alle kansen onbenut. Zo ontsnapte Price, de nummer 3 van de Order of Merit, aan een afgang.

Ratasjki houdt dankzij de overwinning de hoop levend op een plek in de volgende ronde. Nadat hij eerder van Michael Smith verloor, speelt hij woensdag nog tegen José de Sousa. Ashton is nagenoeg zeker uitgeschakeld.