Kassa Glen Durrant: 275.000 euro rijker na winst Premier League Darts

Glen Durrant is bij de Premier League Darts de verrassende opvolger geworden van Michael van Gerwen, die de voorgaande vier edities op zijn naam schreef. “Het is ongelooflijk”, reageerde de 49-jarige Brit na zijn overwinning (11-8 in legs) in de finale op Nathan Aspinall. Met de eindzege verdiende Durrant nog eens 275.000 euro.

Dat Durrant in de eindstrijd stond, had hij vooral aan Gary Anderson te danken. De tweevoudig wereldkampioen uit Schotland haalde in de halve finale niet de trekker over. Hij miste liefst vier wedstrijdpijlen. Daardoor kwam er voor Anderson geen derde titel in de Premier League bij. Eerder wist hij de prestigieuze competitie wel in 2011 en 2015 te winnen.

Van Gerwen en Price grote afwezigen

“Ik voel me nu de beste speler ter wereld en dat gevoel heb ik nooit eerder gehad”, vervolgde Durrant. Hij had donderdagavond in Coventry deels geluk dat Van Gerwen en Gerwyn Price, de nummers 1 en 2 van de wereld, afwezig waren. Zij sneuvelden echter verrassend in de reguliere competitie.

“Ik voel me nu de beste darter ter wereld.”

De Premier League veranderde dit jaar in een corona-editie. Veel reguliere speelavonden werden vanwege Covid-19 geschrapt. Uiteindelijk werden in Milton Keynes in een ‘bubbel’ tien speelronden afgewerkt zonder publiek. Ook de finale werd dit keer niet afgewerkt in de Londense O2 Arena, maar in Coventry achter gesloten deuren.

‘Slechtste partij ooit in Premier League’

Durrant ging in de Premier League het beste om met de nieuwe omstandigheden. “Dit betekent heel veel voor mijn familie, vrienden en supporters”, zei hij. “De partij tegen Gary gaat waarschijnlijk de geschiedenisboeken in als één van de slechtste ooit gespeeld in de play-offs”, doelde hij op de gemiddelden van onder de 90. “Maar ik wist dat ik niet twee keer zo slecht kon spelen.” En dat laatste gebeurde dus ook niet.

Aspinall liet in de eindstrijd veelal achter de feiten aan, terwijl hij bij de laatste vier nog wel regerend wereldkampioen Peter Wright had uitgeschakeld. “Als vanzelfsprekend ben nu heel teleurgesteld. Maar het blijft een geweldig debuut”, aldus de 29-jarige talentvolle Brit. “Ik kom volgend jaar terug om het nog net iets beter te doen.” Maar schijnwerpers blijven op Durrant gericht. De drievoudig BDO-wereldkampioen heeft nu ook eindelijk zijn eerste grote prijs bij de PDC te pakken.