Van Duijvenbode verliest finale, maar pakt wel 55.000 euro

Dirk van Duijvenbode zorgde op de World Grand Prix de afgelopen week voor de ene na de andere verrassing. Zo schakelde de 28-jarige Westlander vier spelers uit de top-20 van de wereld uit. Het sprookje eindigde echter maandagavond in de finale tegen Gerwyn Price.

Mensur Suljovic (15e van de wereld), Dimitri van den Bergh (11e), Gary Anderson (9e) en Simon Whitlock (17e) werden allemaal door Van Duijvenbode uit het majortoernooi gekegeld. De administratief medewerker van een auberginekwekerij in ’s Gravenzande schreef daarmee sowieso al zo’n 55.000 euro aan prijzengeld bij. Niet verkeerd voor iemand die als semi-prof door het leven gaat en voor 32 uur per week ander werk heeft.

Zonder publiek vanwege corona

De World Grand Prix werd voor de 23e keer gehouden. Dit keer wel zonder publiek vanwege de coronamaatregelen. Er werd zeven dagen lang gespeeld in de Ricoh Arena in Coventry. Daar speelde Van Duijvenbode in de eindstrijd dus voor een lege zaal tegen Gerwyn Price.

De nummer 73 van de wereld speelde niet slecht, maar kon het Price ook weer niet heel moeilijk maken. De 35-jarige Welshman kwam namelijk met een 4-1 voorsprong al snel op rozen te zitten.

Op jacht naar Van Gerwen

Van Duijvenbode kreeg tegen het einde van de partij nog enkele kansen om terug te komen tot 4-3, maar dat lukte net niet. Price greep uiteindelijk de overwinning (5-2 in sets) door met drie pijlen de laatste 102 punten van het bord te poetsen.

Price stijgt daardoor naar de tweede plek op de Order of Merit en wil op termijn maar al te graag Michael van Gerwen, die in Coventry als titelverdediger in de kwartfinales sneuvelde, van zijn troon stoten.

46 Replies to “Van Duijvenbode verliest finale, maar pakt wel 55.000 euro

  1. Pingback: wiki edu backlinks
  2. Pingback: here
  3. Pingback: nagaqq daftar
  4. Pingback: yehyeh com
  5. Pingback: Data SGP
  6. Pingback: result HK
  7. Pingback: Duurzaam Spelen
  8. Pingback: dubbele gordijnen
  9. Pingback: meja 365
  10. Pingback: buy dmt vape pen
  11. Pingback: amazing pharmacy
  12. Pingback: Sboasia9
  13. Pingback: bonanza178
  14. Pingback: agen slot
  15. Pingback: Seoul Pod
  16. Pingback: Zlurpee Pod
  17. Pingback: Native Smokes
  18. Pingback: yehyeh
  19. Pingback: super kaya88

Comments are closed.