Van Gerwen: ‘Daar moet ik een antwoord op hebben’

Michael van Gerwen speelt zondagavond in de kwartfinales van de Grand Slam of Darts tegen Simon Whitlock. Aan de laatste twee ontmoetingen met de Australische darter bewaart Van Gerwen geen goede herinneringen. Zo werd hij door Whitlock bij de World Matchplay en World Grand Prix uitgeschakeld.

“Hij komt weer terug in een goede vorm”, stelt Van Gerwen over Whitlock. “Het is aan mij om daar een antwoord op te hebben. Ik weet dat als ik mijn eigen niveau haal, dan ga ik hem verslaan.” De 31-jarige Nederlander steekt in Coventry in elk geval goed in zijn vel en kwam in de achtste finales goed voor de dag tegen Gary Anderson. De Schot had geen schijn van kans en werd door Van Gerwen met 10-2 in legs verslagen.

“Ik zit nog steeds in het toernooi en ik heb goed gespeeld”, reageerde Van Gerwen na afloop. “Maar er is nog altijd ruimte voor verbetering, al ben ik nu wel tevreden. Ik heb weer de juiste dingen op het juiste moment gedaan.”

Van Gerwen nam het op tegen een geblesseerde Gary Anderson, die vanwege knieproblemen al trekkebenend over het podium in de Ricoh Arena liep. “Gary speelde in sommige fases van de partij goed, maar hij heeft veel last van zijn knie. Maar als iemand toch speelt, moet je hem verslaan. Zo simpel is het.”

ZIE OOK: Van Gerwen veegt Anderson van het bord

ZIE OOK: Wie speelt tegen wie in kwartfinales Grand Slam of Darts?