Trieste aftocht voor wereldkampioen Peter Wright

Peter Wright is in de groepsfase van de Grand Slam of Darts verrassend geëlimineerd. De regerend wereldkampioen zakte donderdagavond door de ondergrens en verloor kansloos van Devon Peterson. Met een gemiddelde van 83,12 liet hij zijn slechtste spel zien. Peterson won met 5-2.

Eerder verloor Wright in Coventry ook al van Dirk van Duijvenbode, die overigens ook werd uitgeschakeld. Wel won hij van Ian White, maar dat bleek uiteindelijk niet genoeg. Petersen kroonde zich namelijk tot groepswinnaar en werd gevolgd door White, die uiteindelijk het beste legsaldo had. Wright kwam één leg tekort. Van Duijvenbode eindigde als nummer laatste in de poule.

Wright had tegen Petersen drie legs nodig om White en Van Duijvenbode achter zich te laten. Bij een 2-4 achterstand kwam er uit het niets toch nog een mogelijkheid om te ontsnappen. Met 155 punten op het bord kreeg Wright dankzij triple 20 en 19 één kans op dubbel 19. Hij miste het buitenkansje. Daarna besliste zijn Zuid-Afrikaanse opponent via dubbel 16 de partij.

Wright sprak eerder tijdens het toernooi nog klare taal door te stellen dat hij tijdens het aanstaande WK darts alleen Gerwyn Price als echte concurrent ziet. “Hij maakt geen kans op het WK”, stelde de Schot. Wright zal zich nu wellicht toch wel even achter zijn oren krabben,

ZIE OOK: Wright: ‘Van Gerwen maakt geen kans bij WK darts’

ZIE OOK: Onteketende White stuurt Van Duijvenbode naar huis