Titelverdediger Gerwyn Price ontsnapt aan uitschakeling

Gerwyn Price is op de Grand Slam of Darts in de groepsfase ontsnapt aan een vroegtijdige uitschakeling. Na twee eerdere zeges overleefde de 35-jarige Welshman in de cruciale laatste partij tegen Ryan Joyce een wedstrijdpijl. Hij boog zo een 2-4 achterstand om in een benauwde 5-4 zege.

Price wil graag in de voetsporen treden van Michael van Gerwen en Phil Taylor. Beide dartlegendes wonnen de Grand Slam of Darts driemaal op rij. Price ligt dankzij de ontsnapping nog altijd op koers om die prestatie te evenaren, aangezien hij de edities van 2018 en 2019 al op zijn naam heeft geschreven.

Price ontsnapte eerder op de Grand Slam of Darts ook tegen Mikuru Suzuki. De Japanse speelster miste toen vier wedstrijdpijlen, waardoor de nummer 3 van de wereld met een 5-4 zege aan een blamage ontsnapte. Daarnaast kwam hij tegen Clayton ook met 0-2 achter, maar won die partij nog relatief makkelijk met 5-3.

ZIE OOK: Price ontsnapt aan afgang tegen Japanse dartster

Dankzij de twee eerdere overwinningen leek er geen vuiltje aan de lucht op weg naar de achtste finales. Maar doordat Clayton ook twee partijen wonnen, konden uiteindelijk drie spelers op vier punten eindigen. In dat geval zou Price qua legsaldo aan het kortste eind trekken.

In een hoogstaande partij nam Joyce donderdagavond in de Ricoh Arena een 4-2 voorsprong en kreeg met nog 119 punten op het bord uiteindelijk via de bull één kans om de wedstrijd naar zich toe te trekken. Maar de pijl belandde in het groene in plaats van rode vakje.

Daarna kwam Price ijzersterk terug, getuige ook zijn eindgemiddelde van 106,32. Zo won hij met 5-4 in legs en eindigde de groep ‘gewoon’ als winnaar. Bij de laatste zestien moet hij het opnemen tegen Nathan Aspinall.

ZIE OOK: Van Gerwen treft geblesseerde topper in achtste finales