Van Gerwen wint ook laatste partij in poulefase Grand Slam of Darts

Michael van Gerwen heeft de poulefase bij de Grand Slam of Darts zonder kleerscheuren doorstaan. Ook de laatste partij werd donderdagavond door de 31-jarige Vlijmenaar gewonnen. Dit keer was Joe Cullen het slachtoffer. Van Gerwen won met 5-3 in legs.

Van Gerwen liet in de eerste eerdere twee wedstrijden weer zijn oude gewenste niveau zien. Zo blies hij Adam Hunt met 5-0 en een gemiddelde van 105,85 van het bord en zegevierde de Nederlander met een gemiddelde van 103,6 met 5-1 over Grabriel Clemens.

Tegen Cullen kwam hij niet tot een dergelijk gemiddelde, maar dat hoefde dan ook niet. Dit keer kwam hij in de Ricoh Arena tot een score van 92,8 punten per drie pijlen. Cullen zal flink balen, want hij kwam één leg tekort om door te dringen tot de achtste finales. Hij kreeg zes kansen om een extra leg te pakken, maar liet alle mogelijkheden onbenut. Daardoor voegt naast Van Gerwen ook Hunt zich bij de laatste zestien.

Gary Anderson wordt in de achtste finales de volgende tegenstander van Van Gerwen. De Schot kwam moeizaam door de poulefase heen. Anderson kampt met knieproblemen, maar wil tot het WK doortrekken alvorens hij een rustperiode inlast.

ZIE OOK: Van Gerwen treft geblesseerde topper in achtste finales