Michael van Gerwen: ‘Ik verlang veel van mezelf’

Michael van Gerwen legt de lat per definitie hoog voor zichzelf. Bij elk toernooi waar de Nederlandse topdarter verschijnt, is de hoofdprijs het enige dat telt. Na een moeizame periode lijkt drievoudig wereldkampioen Van Gerwen op de weg terug.

“Ik ga nog steeds niet zeggen dat ik terug ben, maar het is wel weer een stap in de goede richting”, zei Van Gerwen na zijn tweede groepszege op de Grand Slam of Darts. De 31-jarige Vlijmenaar won dinsdagavond met 5-1 in legs van Gabriel Clemens en noteerde een gemiddelde van 103,6. Een dag eerder maakte hij ook al indruk met een 5-0 zege op Adam Hunt, waarbij hij zelfs een gemiddelde score van 105.85 produceerde.

“Er is nog genoeg werk te doen deze week” – Michael van Gerwen

Van Gerwen speelt donderdag in de laatste groepswedstrijd nog tegen Joe Cullen, maar weet zich al verzekerd van een ticket voor de achtste finales. “Ik ben altijd kritisch naar mezelf toe en ik verlang veel van mezelf”, vervolgt Van Gerwen vanuit Coventry. “Ik voel me comfortabel, maar er is nog genoeg werk te doen deze week.” De Grand Slam of Darts eindigt volgende week dinsdag met de finale. Zelf won Van Gerwen het majortoernooi in 2015, 2016 en 2017.

ZIE OOK: ‘Michael van Gerwen maakt geen kans bij WK darts’

ZIE OOK: Van Gerwen houdt huis bij Grand Slam of Darts