Van Duijvenbode onderuit op Grand Slam of Darts

Dirk van Duijvenbode heeft zichzelf bij de Grand Slam of Darts geen goede dienst bewezen. De Nederlandse darter speelde scorend een prima partij tegen Devon Petersen, maar verloor desondanks met 2-5 in legs.

Van Duijvenbode boekte eerder op maandag een prachtige zege op Peter Wright. In een spannende partij versloeg de 28-jarige Westlander de regerend wereldkampioen darts met 5-4 in legs.

Tegen Petersen liep Van Duijvenbode eigenlijk direct achter de feiten aan. De Zuid-Afrikaanse liep te snel uit naar een 3-0 voorsprong. Dat gat kon Van Duijvenbode niet meer dichten. Het gemiddelde van 98,08 en het finishpercentage van 50 procent is puur en alleen voor de statistieken.

Petersen won maandag met 5-2 van White. Overigens herstelde Wright zich dinsdagavond in de Ricoh Arena van de nederlaag tegen Van Duijvenbode. De excentrieke Schot zegevierde met 5-3 in legs over White. Het belooft een spannend slot van de poule te worden. Van Duijvenbode moet donderdag van White winnen, al is hij dan nog altijd deels afhankelijk van de uitslag bij Wright versus Petersen.

ZIE OOK: Van Duijvenbode deelt tik uit aan wereldkampioen Wright

ZIE OOK: Van Duijvenbode: ‘Ze zijn die pijlen nog aan het zoeken’