Raymond van Barneveld ‘speelt’ voor Sinterklaas

IN DE KANTLIJN – Het moet niet gekker worden. Dat Raymond van Barneveld recent een dartwinkel heeft geopend laat hij graag aan de hele wereld weten. Als klap op de vuurpijl ‘speelt’ de vijfvoudig wereldkampioen darts nu zelfs voor Sinterklaas.

Van Barneveld is als de Goedheiligman verkleed te zien op sociale media. Cadeaus uitdelen doet hij vooralsnog niet. Je kunt bij Sint ‘Barney’ wel gewoon iets bestellen. Bijvoorbeeld een heuse dartsclinic met de voormalig wereldkampioen zelf.

Van Barneveld telde vorige week liefst vijf dagen af naar ‘groot nieuws’. Zo probeerde hij zijn vaste volgers in spanning te houden. Op sociale media waren de reacties verdeeld. Zo hoopten zijn fans alsnog op deelname aan het WK darts van dit jaar, waar andere Twitteraars juist grapten of hij misschien weer ging stoppen. De 53-jarige Hagenaar kondigde in oktober namelijk zijn comeback aan. Hij is van plan om in januari via de zogeheten Q-school een PDC-tourkaart te bemachtigen. Vorig jaar nog stopte ‘Barney’ juist als profdarter, nadat het allemaal te zwaar was geworden. Maar inmiddels voelt hij zich als herboren.

ZIE OOK: Van Barneveld voelt zich als Messi tussen de amateur-voetballers

Uiteindelijk opende Van Barneveld vorige week vrijdag zijn dartzaak in Den Haag. En iedereen mocht het dus weten. De ex-wereldkampioen showde vol trots zijn grote prijzen, die in de winkel staan uitgestald. Gooide een pijltje en poseerde voor talloze camera’s. Ook maakte hij bekend in 2021 samen te gaan wonen met zijn Britse vriendin Julia. Dat laatste werd natuurlijk door talloze media groots opgepakt.

Overigens kroop Van Barneveld al een keer eerder in de huid van Sinterklaas. Zo speelde de Nederlandse dartslegende in 2018 de hoofdrol als Sint in een Febo-reclame.

ZIE OOK: Van Barneveld over donkere periode: ‘Er was nog vijf tot tien procent van de echte Raymond over