Michael van Gerwen: ‘Ik ga nog niet zeggen dat ik terug ben’

Michael van Gerwen vertoonde na zijn uitstekende begin bij de Grand Slam of Darts iets minder bravoure dan normaal. “Ik ga nog niet zeggen dat ik al terug ben”, reageerde de drievoudig wereldkampioen. “Maar het gaat de goede kant op. Ik heb nog een paar van dit soort wedstrijden nodig.”

In de Ricoh Arena liet Van Gerwen maandagavond in elk geval zien dat hij het darten absoluut niet is verleerd. Maar dat wist natuurlijk iedereen eigenlijk wel al. De laatste weken gooide hij al met regelmaat weer gemiddelde scores van boven de 100. In zijn eerste groepswedstrijd tegen Adam Hunt noteerde de Vlijmenaar 105,85. Binnen negen minuten was de 5-0 winst binnen.

“Ik heb een goede wedstrijd neergezet”, vervolgde Van Gerwen. “Ik voel me goed. Het belangrijkste is dat ik heb gewonnen. Hier kan ik in de volgende partij mee verder.”

Van Gerwen speelt dinsdag zijn tweede groepswedstrijd tegen Gabriel Clemens, die op maandag met 5-2 van Joe Cullen won. De Brabander won de Grand Slam of Darts driemaal, dat kunstje flikte hij in 2015, 2016 en 2017. Van Gerwen kan een grote eindzege weer goed gebruiken. Zijn laatste belangrijke triomf dateert van maart toen hij het UK Open won.

ZIE OOK: Van Gerwen haalt uit in eerste partij