Onderzoek naar incident tussen Michael van Gerwen en Jonathan Worsley

De rel tussen Michael van Gerwen en Jonathan Worsley krijgt nog een staartje, Het incident is door de PDC gemeld bij de Darts Regulation Authority (DRA). Deze tuchtcommissie binnen het darts gaat het voorval beoordelen. Mogelijk dat er na onderzoek alsnog andere straffen volgen.

“Het doorval is doorgespeeld aan de DRA”, zo bevestigt een woordvoerder van de PDC aan de Britse televisiezender BBC. Van Gerwen kreeg zaterdag achter de gesloten deuren van de Ricoh Arena, waar de vijfdaagse Winter Series werd afgewerkt, een duw van Worsley. De Nederlander was bij zijn collega-darter verhaal gaan halen over een eerdere melding van hem aan het adres van de toernooidirecteur.

ZIE OOK: Van Gerwen reageert op incident met ‘rat’: ‘Je moet met je handen van iemand afblijven

‘Rat’ Worsley

Worsley werd donderdag al op de vingers getikt door de organisatie, omdat hij tijdens het schrijven van de scores bij een partij een rugbyshirt droeg. Dat is volgens de reglementen van de PDC niet toegestaan. De Welshman was verbaasd, maar bood wel zijn excuses aan. Een dag later zag hij dat Van Gerwen voor het schrijven een vervanger had geregeld, maar de persoon in kwestie droeg eveneens een (gewoon) shirt.

Volgens Worsley werd er door de PDC op dat moment gemeten met twee maten. Hij diende geen officiële klacht in, maar het verhaal kwam toch bij Van Gerwen terecht. De drievoudig wereldkampioen darts vond dat de Britse collega-darter eerst bij hem om opheldering had moeten vragen, als er sprake was van een probleem. Van Gerwen bekende zaterdagavond middels een statement dat hij Worsley meerdere malen een ‘rat’ had genoemd. Worsley vond dat de Nederlander hem intimideerde en deelde vervolgens een duw uit.

ZIE OOK: PDC bestraft ‘rat’ Worsley na duw aan ‘huilebalk’ Van Gerwen

Uitsluiting van Winter Series

Worsley werd door de toernooidirecteur – na gesprekken met getuigen over het vooral – uitgesloten van verdere deelname aan de Winter Series. “De PDC heeft met iedereen gesproken die er bij aanwezig was. En we weten allemaal dat er maar een uitkomst mogelijk is. Je wordt in zo’n situatie uit het toernooi gehaald, zo simpel is het. Wat mij betreft is de zaak afgehandeld door de PDC en is het daarmee klaar”, zo stelde Van Gerwen in een verklaring.

Het is afwachten wat de uitkomst van het onderzoek wordt. Daarover zal de DRA naar alle verwachting op korte termijn uitsluitsel geven.

ZIE OOK: De Zwaan haalt uit naar PDC: ‘Wat een kleuters’