Zakelijke zege Van Gerwen en Noppert bij World Cup of Darts

Michael van Gerwen Danny Noppert hebben vrijdagavond bij de World Cup of Darts de tweede ronde bereikt. Het Nederlandse duo zette de Brazilianen Diogo Portela en Bruno Rangel aan de kant.

De toon in de partij werd direct door Van Gerwen gezet met een 180’er in de openingsleg. Noppert benutte even later de eerste pijl op de dubbel 18. Dat leverde ook de eerste break op. De Friese darter mocht ook de tweede leg ‘finishen’ en deed dat koeltjes via dubbel 10. Van Gerwen liet in de vierde leg een mooi staaltje darts zien door 134 via triple 18 en tweemaal dubbel 20 uit te gooien. Zo hield Nederland een marge van twee legs verschil.

Het verschil tussen het Oranje-duo en de Zuid-Amerikanen was gewoon te groot. Zo scoorden Van Gerwen en Noppert gemiddeld bijna 20 punten (gemiddelde van 94,00 om 76,42) per drie pijlen meer. Dat resulteerde uiteindelijk in een zakelijke 5-1 zege.

ScoresMichael van Gerwen / Danny Noppert
Gemiddelde94,00
Aantal 180’ers1
Aantal 140+3
Aantal 100+9
Finishpercentage71,43% met 5 uit 7

Nederland versus Spanje

Van Gerwen en Noppert vervolgen zaterdag hun weg bij de World Cup of Darts. Tegenstander in de achtste finales is Spanje. Toni Alnicas en Jesus Noguera versloegen in de eerste ronde Italië. Makkelijk ging dat zeker niet. Alcinas besliste de partij met een dubbel 1-finish, waardoor de Spanjaarden met 5-4 in legs zegevierden.

Drie keer winst met Van Barneveld

Van Gerwen won de World Cup of Darts met Raymond van Barneveld al drie keer. Zo won Nederland in 2014 van Engeland, toen spelend met legende Phil Taylor en Adrian Lewis. Twee jaar later ging de eindstrijd tegen hetzelfde duo overigens verloren. Daarna volgde weer twee wereldtitels door in de finale van 2017 Wales (Gerwyn Price en Mark Webster) en in 2018 Schotland (Gary Anderson en Peter Wright) te verslaan.

Zie ook alle uitslagen en het programma in de World Cup of Darts.

Michael van Gerwen (l) behaalde in 2017 met Raymond van Barneveld één van de drie titels bij de World Cup of Darts. © PDC/Lawrence Lustig

Bij de editie van 2019 had Van Gerwen niet meer ‘Barney’ aan zijn zijde. Met Jermaine Wattimena als nieuwe partner ging Nederland in de halve finales onderuit tegen Ierland, waar William O’Onnor en Steve Lennon in de beslissende koppelwedstrijd te sterk bleken.

Van Barneveld, die onlangs zijn rentree aankondigde, heeft de meeste World Cups of Darts achter zijn naam staan. De Hagenaar won in 2010 samen met Co Stompé de allereerste editie. In de eindstrijd werd Wales, met Webster en Barrie Bates in de gelederen, verslagen.