Wie plaatst zich voor de Players Championship Finals?

Twee van de laatste vijf Players Championship-vloertoernooien zitten erop. De top-64 van de Players Championship Order of Merit plaatst zich uiteindelijk voor de grote finale, die wordt gehouden van 27 tot en met 29 november.

Michael van Gerwen is er in Coventry bij de laatste serie, de zogenoemde Winter Series, vooralsnog niet bij. Hij is herstellende van rugklachten en keert waarschijnlijk vrijdag terug aan de oche. In het klassement staat hij mede dankzij drie eerdere eindzeges bij de vloertoernooien op een derde plek en is daarmee wel zeker van deelname aan het uiteindelijke majortoernooien.

Negen Nederlanders in top-64

Verder staan nog acht Nederlanders in de top-64 en bungelt Niels Zonneveld nog rond de 64e plek. De verschillen in de onderste regionen zijnechter niet groot, waarbij bij de laatste drie toernooien in de Winter Series nog dagelijks 75.000 Britse ponden te verdelen valt. Zo krijgt de winnaar in totaal 10.000 pond bijgeschreven.

ZIE OOK: Winter Series: winnaar Smith zet Van der Voort voet dwars

Naast Van Gerwen staan Danny Noppert, Jermaine Wattimena, Vincent van der Voort, Dirk van Duijvenbode, Jeffrey de Zwaan, Derk Telnekes, Martijn Kleermaker en Maik Kuivenhoven in de huidige top-64.

Andere Nederlandse darters, onder wie Zonneveld, Jan Dekker en Jelle Klaasen maken daarnaast ook nog altijd kans op een ticket. EΓ©n goed resultaat kan rond de 60e plaats voor een enorme verschuiving zorgen. De titelverdediger bij de Players Championship Finals is Van Gerwen. De drievoudig wereldkampioen versloeg Gerwyn Price in de finale van vorig jaar.

ZIE OOK: Snelle terugkeer Van Gerwen: ‘En dan de Grand Slam weer winnen’