Video: heerlijke negendarter van ‘good old’ Andy Hamilton

Negen perfecte pijlen. Het blijft altijd heerlijk om naar te kijken. Op de tweede dag van de Winter Series liet Andy Hamilton dit huzarenstukje zien. De negendarter en de vreugde na zijn beslissende dubbel 12 zijn prachtig vastgelegd door de camera’s in Coventry.

Bekijk hieronder de beelden van de negendarter van Hamilton.

Hamilton is een oude rot in het vak. De 53-jarige Brit is sinds dit jaar weer terug bij de PDC na een kort uitstapje naar de BDO. Daarvoor speelde hij al tussen 2004 en 2018 bij de PDC. Hij wist zelfs eenmaal de finale van het wereldkampioenschap te halen. Dat deed Hamilton in 2012. Adrian Lewis hield hem uiteindelijk van de gedroomde wereldtitel af.

In zijn lange loopbaan was Hamilton een aantal keer dicht bij een majortitel. Zo verloor hij ook de finales van de Grand Slam of Darts in 2007 en UK Open in 2013.

Hamilton wel uitgeschakeld

Hamilton gooide de negendarter woensdag direct in de eerste ronde tegen de Duitser Christian Bunse. Die partij won hij overigens maar nipt met 6-5 in legs en het gemiddelde was ondanks de perfecte leg met 85,8 niet bijster hoog. Een later werd Hamilton door de Engelsman Bradley Brooks uitgeschakeld.

Overigens was Hamilton in Coventry op dag 2 niet de enige darter die een negendarter gooide. Ook Rowby-John Rodriguez presteerde het om negen perfecte pijlen op rij te gooien. Dat deed hij in de tweede ronde in de gewonnen partij tegen Boris Krcmar. Ook de Oostenrijker kwam niet heel ver in het toernooi. Bij de laatste 32 werd Rodriguez uitgeschakeld door Dirk van Duijvenbode.

ZIE OOK: Uitslagen dag 2 Winter Series – Vincent van der Voort strandt in halve finales

Zeventien perfecte pijlen Van Gerwen

Een negendarter is natuurlijk fantastisch, maar we herinnert zich nog de legendarische beelden van de zeventien perfecte pijlen van Michael van Gerwen op het WK darts van 2013? In de halve finales tegen James Wade gooide hij na de eerste negendarter nog eens acht opeenvolgende perfecte pijlen. Dubbel 12 ging echter net mis.

Bekijk hier nog eens de schitterende beelden van toen.

ZIE OOK: Snelle terugkeer Van Gerwen: ‘En dan de Grand Slam weer winnen’