Van Gerwen kijkt toe: Noppert trekt zege in World Cup of Darts moeizaam over de streep

Michael van Gerwen en Danny Noppert hebben de kwartfinales van de World Cup of Darts bereikt. Het Nederlandse duo stuurde bij de laatste zestien Spanje naar huis. Zowel Van Gerwen als Noppert won in de Salzburgarena het enkelspel.

Van Gerwen maakte zijn status als kopman en drievoudig winnaar van de World Cup of Darts meer dan waar. Hij opende het bal tegen Toni Alcinas en gaf zijn Spaanse opponent geen schijn van kans. Na een sterke opening met een 112-finish hengelde hij in een mum van tijd de zege (4-0) binnen. Dat deed de nummer één van de wereld met een overtuigend gemiddelde van 101,90. Alcinas stelde aan de andere kant met met 86,00 zwaar teleur.

Gemiste wedstrijdpijlen

Noppert klaarde vervolgens in de tweede partij de klus tegen Jesus Noguera. Makkelijk ging het niet. De Friese darter ontsnapte in de vierde leg aan een 1-3 achterstand, omdat Noguera drie kansen op de dubbel miste. Even later kwam hij toch met 2-3 achter en stond de druk vol op de ketel.

In de beslissende zeven leg overleefde Noppert zes wedstrijdpijlen. Dat kwam mede doordat Noguera bij een score van 167 toch voor de bull ging, terwijl Noppert nog niet eens op een finish stond. De Spanjaard miste en zette zichzelf vanwege een overgebleven score van 25 in een lastige positie. Noppert verzilverde het buitenkansje en voorkwam zo ternauwernood een beslissend koppelduel. Zo zag ook Van Gerwen in de ingooiruimte tot zijn opluchting.

ZIE OOK: wat zijn de hoogste gemiddelden ooit gegooid op de World Cup of Darts?

Van Gerwen en Noppert waren vrijdagavond al prima aan het toernooi begonnen. In de eerste ronde had het Nederlandse duo geen kind aan de Brazilianen Diogo Portela en Bruno Rangel. Het duel eindigde in 5-1. Van Gerwen en Noppert noteerden een gemiddelde van 94,00. In die fase van de World Cup of Darts werd juist alleen nog een koppelpartij gespeeld.

Duitsland volgende horde

In de kwartfinale treedt Nederland zondagmiddag aan tegen Duitsland, Max Hopp en Gabriel Clemens zijn als zesde geplaatst en wonnen eerder dit toernooi achtereenvolgens van Finland en Griekenland. “We zijn opnieuw favoriet”, benadrukte Van Gerwen vanuit Salzburg.

Michael van Gerwen had tegen Spanje geen kind aan Toni Alcinas. © Kais Bodensieck/PDC Europe

ZIE OOK: alle uitslagen in de achtste finales van de World Cup.