Van Duijvenbode: ‘Ze zijn die twee pijlen nog aan het zoeken’

Dirk van Duijvenbode had na zijn zege op wereldkampioen Peter Wright nog het nodige aan te merken. Auberginius was niet echt te spreken over zijn eigen spel na de winst in het eerste groepsduel van de Grand Slam of Darts 2020.

“Ik had echt nul zenuwen de hele dag”, aldus Van Duijvenbode bij RTL7. “Echt nul. Ook tijdens de wedstrijd bijna niks. Voor mijn gevoel was het meer focus. En dan sta ik aan het einde op tops en ik weet niet wat er gebeurde…”

Van Duijvenbode kon op dat moment de wedstrijd afmaken en had niet het idee dat zenuwen hem parten speelden. Hooguit dat zijn onderbewustzijn er wel mee bezig was dat hij hier de wereldkampioen aan het verslaan was.

“Waar gaan die pijlen heen, joh?”

Dirk van Duijvenbode

“Ik denk ‘waar gaan die pijlen heen joh?'”, zei de Westlander lachend over zijn missers op dubbel 20. “Ze zijn ze nog steeds aan het zoeken, heb ik gehoord.” Uiteindelijk bracht dubbel 4 de oplossing en de zege.

Dirk van Duijvenbode heeft Peter Wright aan de kant gezet.
Dirk van Duijvenbode heeft Peter Wright aan de kant gezet. ©PDC

Van Duijvenbode is blij met die overwinning, maar over zijn spel was hij nog niet echt te spreken. “Dubbel 16 is mijn favoriete dubbel, maar die liep niet. Die loopt de hele week al niet. Misschien moet je dan switchen, maar je gaat toch doen waar je op traint. En ik heb toch gewonnen.”

Nu tegen Devon Petersen

Van Duijvenbode staat dinsdagavond in zijn tweede duel tegenover Devon Petersen. Die was in zijn eerste potje met 5-2 te sterk voor Ian White. Bekijk hier alle uitslagen en het programma.

De finale van de Grand Slam of Darts staat gepland voor dinsdag 24 november. De hoofdprijs is naast de grote trofee een geldbedrag van 125.000 Britse ponden. De prijzenpot is met een totaal van 550.000 pond sowieso goed gevuld.