Van Duijvenbode deelt tik uit aan wereldkampioen Wright

Dirk van Duijvenbode is tegenwoordig wel gewend aan het spelen op grote podia. Zo liet de Nederlandse darter maandagavond in Coventry opnieuw zien. Tijdens zijn eerste groepswedstrijd bij de Grand Slam of Darts legde hij regerend wereldkampioen Peter Wright over de knie: 5-4 in legs.

Van Duijvenbode deed zichzelf in de eerste leg nog tekort door vier kansen op dubbel 16 te missen. Wright was inmiddels met een 180’er enigszins warmgedraaid en snoepte alsnog de leg van Van Duijvenbode af. Het herstel diende zich voor de Nederlander echter snel aan, aangezien hij via een ‘echte grote-mannen-finish’ van 79 zijn Schotse opponent terug brak.

Er ontspon zich in de Ricoh Arena een gelijkopgaande strijd. Het voordeel dat Van Duijvenbode in het format van best of negen legs mocht beginnen, betaalde zich in het slotstuk uit. In de beslissende leg nam en behield hij het initiatief.Dat resulteerde in een knappe overwinning voor Van Duijvenbode. Al had hij daar wel vele wedstrijdpijlen voor nodig.

In de poule komt Van Duijvenbode verder nog Ian White en Devon Petersen tegen. De 28-jarige Westlander dankt zijn deelname aan de Grand Slam of Darts aan zijn eerdere finaleplek bij de World Grand Prix. Peterson won overigens zijn eerste partij met 5-2 in legs.

ZIE OOK: Van Gerwen haalt uit in eerste partij

ZIE OOK: Price ontsnapt aan afgang tegen Japanse dartster

ZIE OOK: Taylor raakt record kwijt aan Van den Bergh