Van Duijvenbode blikt vooruit: ‘Pompen en aubergines eten’

Dirk van Duijvenbode moest tijdens de Grand Slam of Darts 2020 zijn meerdere erkennen in Devon Petersen en was daar uiteraard niet blij mee.

Voorafgaand aan het duel in de groepsfase van de Grand Slam was er wat gedoe in Coventry. “Hij had last van de wind”, vertelde Van Duijvenbode, die prima scoorde, bij RTL7. “Schijnbaar stond er een deur open. Het irriteerde me wel. Mijn pijlen stonden recht, ik had nergens last van. Toen was er ineens blijkbaar geen wind meer en gingen we beginnen. Maar toen stonden mijn pijlen scheef.”

“Daar zei ik wat over, maar dat maakte schijnbaar niet uit”, aldus de Westlander. “Het zal wel. Toen hij zei dat hij er last van had, stelden we de wedstrijd uit. Toen ik zei dat ik er last van had werd er doorgegooid. Maar goed, maakt ook niet uit joh.”

Peter Wright en Ian White

Door de 2-5 nederlaag van dinsdagavond blijft Van Duijvenbode op 2 punten staan. Donderdag volgt de laatste wedstrijd in de groepsfase tegen Ian White. De Brit verloor op zijn beurt van Peter Wright (3-5), waardoor de vier darters allemaal op 2 punten staan. De beste twee gaan door naar de volgende ronde.

“Ik moet gewoon winnen en dan zien we wel”

Dirk van Duijvenbode

“Nu wordt het rekenen”, aldus Auberginius, in het dagelijks leven werkzaam op een aubergine-kwekerij. “Ik wist gewoon dat ik door zou zijn als ik had gewonnen. En nu ben ik niet door… Maar ik wil helemaal niet rekenen. Ik moet gewoon winnen en dan zien we wel wat er gebeurt.”

“Maar ik ga niet bij de pakken neerzitten. We hebben een dagje vrij en dan gewoon weer opladen voor de volgende wedstrijd en dan pompen. Pompen! En aubergines eten. Maar ik ben niet blij.”

ZIE OOK: – Bekijk hier de uitslagen en het programma voor de Grand Slam of Darts 2020