Van der Voort hamert op techniek Van Gerwen: ‘Veel te houterig’

Michael van Gerwen steekt dit jaar nog niet in topvorm en zijn bevriende collega-darter Vincent van der Voort kent de oorzaak.

Van Gerwen, al jarenlang nummer één van de wereld, won dit jaar pas één majortitel, de UK Open. Volgens Van der Voort is het echter een kwestie van tijd voor Mighty Mike weer op dreef is.

“We hebben veel aan zijn worp gewerkt, dat ging veel te houterig”, aldus de nummer 26 van de Order of Merit tegen De Telegraaf. “Als je onzeker raakt, ga je andere dingen proberen en verandert je worp iets. Daar hebben we de laatste tijd telkens op gehamerd. Je ziet nu dat de souplesse weer terugkomt in zijn arm en dan zie je weer hoe makkelijk het gaat. Hij heeft bij een paar nederlagen ook gewoon pech gehad. In de trainingen zie je dat de oude Michael bijna terug is.”

“Iedereen denkt nu een kans te hebben.”

Vincent van der Voort

Waar Van Gerwen zijn tegenstanders jarenlang geen moment het gevoel gaf dat er tegen hem iets te halen viel, is dat momenteel wel anders.

 “Zijn tegenstanders hebben zeker minder angst voor hem gekregen”, weet Van der Voort, “Dat is ook logisch. Iedereen denkt nu dat ze bij goed spel een kans hebben en vroeger stonden ze al in een mum van tijd met 3-0 achter. Al hij weer speelt zoals hij kan, dan gaat hij weer toernooien winnen en komt het zelfvertrouwen terug. Dan zal je zien dat hij toch net even iets meer kan dan de rest.”

World Cup of Darts

Van Gerwen staat dit weekeinde samen met Danny Noppert namens Nederland aan de start van de World Cup of Darts. Het duo begint vrijdagavond met een duel met Brazilië.