Uitslagen World Cup of Darts: stunt in eerste ronde

De eerste speeldag op de World Cup of Darts zit erop. Alle 32 landen kwamen direct in actie. Michael van Gerwen en Danny Noppert rekenden eenvoudig (5-1) af met de Brazilianen Diogo Portela en Bruno Rangel.

Titelverdediger is Schotland. Zij verschijnen in Oostenrijk echter niet met hun sterkste formatie aan de oche. Peter Wright en Gary Anderson zijn in Groot-Brittannië achtergebleven. Zij worden vervangen door Robert Thornton en John Henderson. Het gelegenheidsduo won wel de eerste partij. In een allesbehalve hoogstaande wedstrijd werd afgerekend met Japan. De Schotten wonnen met een gemiddelde van 80,45 uiteindelijk met 5-3 in legs.

Wales maakte de favorietenrol op vrijdagavond direct waar. Gerwyn Price en Jonny Clayton wonnen eenvoudig met 5-0 van Ierland. Bij de vorige editie schakelden de Ieren, met William O’Connor en Steve Lennon aan de ochte, verrassend Nederland in de halve finales uit. Ierland won het toernooi toen uiteindelijk niet. Schotland ging met die hoofdprijs aan de haal.

De grootste verrassing in de eerste ronde kwam op naam van Canada. Jeff Smith en Matt Campbell versloegen het als vierde geplaatste Noord-Ierland. Daryl Gurney en Brendan Dolan kwamen er niet aan te pas en moesten met 2-5 hun meerdere erkennen in de Canadezen.

In de eerste ronde worden alleen koppelwedstrijden afgewerkt in een format van best of negen legs. In het vervolg van de World Cup of Darts worden zowel enkel- als koppelwedstrijden gespeeld. De tweede ronde wordt op zaterdag afgewerkt, waarna zondag de kwart-, halve en finale op het programma staan.

Speelschema – eerste ronde

Middagsessie

LitouwenGibraltar5-3
PortugalHongarije5-0
Nieuw-ZeelandDenemarken5-2
Noord-Ierland (4)Canada2-5
België (5)Tsjechië5-4
Oostenrijk (8)Amerika5-2
Engeland (1)Filipijnen5-4
ItaliëSpanje4-5

Avondsessie

ZwedenGriekenland0-5
JapanSchotland3-5
PolenZuid-Afrika5-0
Ierland (8)Australië2-5
Wales (2)Rusland5-0
Duitsland (6)Finland5-0
Nederland (3)Brazilië5-1
HongkongLetland4-5