‘Sportieve’ Michael van Gerwen gaat thuis herstellen van pijnlijke rug

Michael van Gerwen moet zich zo snel als mogelijk zien klaar te stomen voor een belangrijk slot van het dartjaar, met nog drie majors op de rol. De 31-jarige Vlijmenaar heeft de World Cup of Darts echter mijn fysiek ongemak verlaten. Zo werd hij zondag in Salzburg in het ziekenhuis onderzocht aan zijn rug.

Max Hopp gaf na afloop van de winst van Duitsland tegen Nederland in zijn commentaar aan dat Van Gerwen voor aanvang had aangegeven dat hij pijn had. “Hij zei dat hij een beknelde zenuw had en dat dit voor problemen zorgde. Hij is zelfs volledig onderzocht in het ziekenhuis. ik wens hem een goed herstel.”

Beknelde zenuw bij Van Gerwen

Van Gerwen was in Salzburg wakker geworden met een pijnlijke rug, zo meldde de PDC zondagochtend in een verklaring. Daarin werd gemeld dat het twijfelachtig was of hij zou meespelen in de kwartfinale tegen Duitsland. “Ik hoor het toen we hier aankwamen”, zei Hopp. “Ik wist ook niet hoe hij zou spelen. Ik was heel nerveus.”

ZIE OOK: Van Gerwen speelt ondanksk beknelde zenuw

Op het moment dat Hopp en Van Gerwen aan de oche verschenen, keek Nederland tegen een 0-1 achterstand aan. Danny Noppert had zijn eerste partij met 3-4 verloren van Gabriel Clemens. Nederland had de opstelling gewijzigd door Van Gerwen als kopman toch door te schuiven naar de tweede wedstijd. De 31-jarige Vlijmenaar trok dankzij een relatief eenvoudige zege (4-1) op Hopp de stand weer gelijk.

Gemiste wedstrijdpijl Nederland

Van Gerwen en Noppert kenden in de koppelpartij een goed begin en namen een 2-0 voorsprong. Daarna zakte vooral Van Gerwen terug in niveau. Nadat Duitsland al enkele wedstrijdpijlen had gemist, mocht Nederland uit het niets alsnog aanleggen voor de winst en een plek in de halve finale.

Van Gerwen verzilverde het buitenkansje op dubbel 20 echter niet. Daarna zorgde Clemens bij poging 6 met een rake wedstrijdpijl voor de eliminatie van het Oranje-dartduo.

ZIE OOK: Nederland met ‘geblesseerde’ Van Gerwen uitgeschakeld

Price wenst Van Gerwen snel herstel

Titelfavoriet Wales treft in de halve finales nu niet de grote concurrent Nederland, maar het als zesde geplaatste Duitsland. Kopman Gerwyn Price wenste Van Gerwen ook een goed herstel. “Ik heb geen rugblessure gehad, dus ik kan er niet direct over oordelen. Maar Michael had wel pijn en voelde zich niet comfortabel”, aldus Price. “Ik hoop dat hij snel herstelt. Er komen belangrijke toernooien aan”, doelde hij vervolgens op de Grand Slam of Darts, Players Championship Finals en natuurlijk het WK darts. “Misschien laat hij de komende periode iets schieten.”

De verwachting is dat Van Gerwen de komende week zeker enkele van de vijf vloertoernooien tijdens de Winter Series in Coventry overslaat. Volgende week maandag begint vervolgens de Grand Slam of Darts. “Het is wel sportief van hem dat hij toch speelt en daarin Danny niet teleurstelt. Als ik hem was geweest, had ik de wedstrijd misschien toch laten schieten.”

Zelf reageerde Van Gerwen op zondagavond via sociale media. Daarin bedankte hij de medische staf in Salzburg, waardoor hij toch een poging kon wagen om te spelen. Nu is het tijd om naar huis te gaan en om aan mijn herstel te werken.”

ZIE OOK: uitslagen kwartfinales World Cup of Darts.