Snelle terugkeer Van Gerwen: ‘En dan de Grand Slam weer winnen’

Niemand hoeft zich grote zorgen te maken om Michael van Gerwen. Met zijn recent opgelopen rugklachten gaat het weer de goede kant op. De 31-jarigeVlijmenaar hoopt vrijdag en zaterdag zelfs al mee te spelen bij de Winter Series. “En daarna de Grand Slam weer winnen”, doelt hij op het aansluitende majortoernooi.

Van Gerwen laat de eerste dagen van vijfdaagse Winter Series – die dinsdag zijn begonnen – bewust schieten om zijn rug extra rust te geven. De drievoudig wereldkampioen werd afgelopen zondag in Salzburg met een pijnlijke rug wakker. Daarop liet hij zich ter plekke onmiddellijk onderzoeken in het ziekenhuis. Daar kwam een beknelde zenuw aan het licht.

Uiteindelijk liet Van Gerwen zich behandelen en kwam zondag in de kwartfinales van de World Cup of Darts nog wel in actie. Samen met Danny Noppert verloor hij namens Nederland uiteindelijk van Duitsland, waarop Van Gerwen snel huiswaarts keerde om te herstellen.

Het is niet de eerste keer dat Van Gerwen last van zijn rug ondervindt. Drie jaar geleden moest hij daardoor al eens de UK Open en een speelavond in de Premier League laten schieten. Nu hoeft hij dus alleen enkele vloertoernooien over te slaan, en dat was hij ongeacht de rugklachten eigenlijk vooraf toch al van plan.

ZIE OOK: Van Gerwen neemt extra rust vanwege rugklachten

Michael van Gerwen aast op een nieuwe Grand Slam-titel. © PDC/Lawrence Lustig

Van Gerwen drievoudig winnaar Grand Slam

“Ik voel me nu stukken beter”, deelt Van Gerwen op sociale media, waarbij hij stelt dat voldoende rust en behandelingen het juiste effect hebben gesorteerd. De verwachting is dat Van Gerwen vrijdag in Coventry dus weer aan de oche verschijnt. Er staan op dat moment nog twee vloertoernooien in de Players Championship-series op de rol. Daarna volgt vanaf maandag in dezelfde Engelse plaats de Grand Slam of Darts.

Het majortoernooi, waarin in een poulesysteem wordt gespeeld,duurt een week en wordt vanwege de coronamaatregelen achter gesloten deuren afgewerkt. Van Gerwen won de Grand Slam drie keer, dat deed hij in 2015, 2016 en 2017. De laatste twee edities werden door Gerwyn Price op zijn naam geschreven. De Welshman veroverde zondagavond in Oostenrijk met zijn landgenoot Jonny Clayton ook de World Cup of Darts en steekt opnieuw in een goede vorm.

De PDC riep na de maandenlange coronabreak eerst de Summer Series in het leven. Daarna volgde de Autumn Series en nu dus de Winter Series. Van Gerwen pakte in de voorgaande tien toernooien in deze corona-serie driemaal de eindzege.

ZIE OOK: Wattimena loopt bij Winter Series net eindzege mis