Snelle exit Michael van Gerwen na nederlaag tegen nummer 106 van de wereld

Ook de slotdag bij de Winter Series heeft Michael van Gerwen geen succes gebracht. De drievoudig wereldkampioen darts verloor in de tweede ronde, nadat hij het toernooi met een bye was gestart, van Callan Rydz, de nummer 106 van de wereld. Het werd 4-6 in legs.

Rydz plaatste een beslissende break in de negende leg bij een stand van 4-4. Daarin gooide de 22-jarige Brit achtereenvolgens scores van 140, 180 en 92 om vervolgens ook de overgebleven 89 direct van het bord te poetsen. Daarna startte hij zijn eigen beurt onmiddellijk weer met een maximale score van 180 en gaf Van Gerwen daarna geen kans meer. Het gemiddelde van Van Gerwen kwam uit op 93,2, waar Rydz 100,7 produceerde.

Verlies tegen Adrian Lewis

Van Gerwen werd een dag eerder in de derde ronde uitgeschakeld. Hij stuitte toen op tweevoudig wereldkampioen Adrian Lewis. In een hoogstaande partij, waarin beide spelers een 100+ gemiddelde noteerden, trok Van Gerwen met 4-6 in legs aan het kortste eind.

Zo bleef het voor Van Gerwen, die in de eerste ronde een bye had, bij één overwinning. Richie Burnett maakte het de Nederlander in de tweede ronde wel lastig, maar ‘Mighty Mike’ zegevierde met 6-5. Van Gerwen wist zich al verzekerd van een plek in de Players Championship Finals.

Na de maandenlange coronabreak riep de PDC de Summer, Autumn en Winter Series in het leven. Tijdens deze vijfdaagse events werden vloertoernooien afgewerkt in de Players Championship-serie. De top-64 van de Players Championship Order of Merit strijdt van vrijdag 27 november tot en met 29 november om de echte hoofdprijs.

De Zwaan boos op PDC

Jeffrey de Zwaan was vrijdag op dag 4 van de Winter Series ‘not amused’ over een incident rond zijn partij met de Schot Ryan Murray. De 24-jarige Nederlander haalde via sociale media uit naar de PDC. “Wat een kleuters”, stelde hij vast.

ZIE OOK: Jeffrey de Zwaan haalt uit naar PDC: ‘Wat een kleuters’