Gemiste kansen op Grand Slam of Darts doen pijn bij Wattimena

Voor Jermaine Wattimena zit de Grand Slam of Darts er na de groepsfase op. De Nederlandse darter verloor woensdag de cruciale laatste partij van Damon Heta. De Australiër bleek in een zenuwslopend slot, waarin Wattimena drie wedstrijdpijlen miste, met 5-4 in legs te sterk voor ‘The Machine Gun’.

“Alle credits voor Damon, maar ik heb mezelf in de steek gelaten”, reageerde Wattimena na zijn verliespartij via sociale media. “Deze nederlaag doet zeker pijn.”

Wattimena was de Grand Slam of Darts maandag nog begonnen met een mooie overwinning op Premier League-winnaar Glen Durrant. Daarna volgde een nederlaag tegen James Wade, die alle poulewedstrijden wist te winnen. Durrant stelde in Coventry zwaar teleur. De Brit kon het niemand moeilijk maken en werd drie keer van het bord gegooid.

Op de wedstrijd tussen Wattimena en Heta stond voor beide spelers veel druk. De winnaar greep immers het felbegeerde ticket voor de knock-outfase. Het niveau lag niet bijster hoog met eindgemiddelden van rond de 86 punten per drie pijlen.

Wattimena mist uitgelezen kans

Wattimena maakte een 0-2 achterstand nog wel ongedaan, mede dankzij een sterke 110-finish, Beide darters ontliepen elkaar nauwelijks qua niveau. Het voordeel van Heta om de partij te mogen beginnen, pakte uiteindelijk goed uit voor de Australiër. Zo was hij bij 4-3 nog één leg van de zege verwijderd.

Wattimena slaagde er niet in om de twee laatste legs naar zich toe te trekken, al was hij nog wel dicht bij de overwinning.. Heta miste in de beslissende beurt diverse wedstrijdpijlen, waardoor ‘The Machine Gun’ plotseling toch nog drie kansen kreeg om de wedstrijd te winnen. Wattimena miste echter achtereenvolgens dubbel 16, 8 en 4. Daarna klaarde Heta alsnog de klus en liet hij de Nederlander compleet gedesillusioneerd achter.

Van Gerwen bij laatste zestien

Michael van Gerwen is al doorgedrongen tot de achtste finales. De drievoudig wereldkampioen won zijn eerste wedstrijden tegen Adam Hunt en Gabriel Clemens. Hij speelt donderdag in de groepsfase ook nog tegen Joe Cullen.

Dirk van Duijvenbode heeft na twee partijen een overwinning en een nederlaag achter zijn naam staan. Zo versloeg hij verrassend regend wereldkampioen Peter Wright, maar verloor de 28-jarige Westlander later van Devon Petersen. Van Duijvenbode moet donderdag zijn laatste groepswedstrijd tegen Ian White winnen om door te stoten tot de laatste zestien.

ZIE OOK: Uitslagen en speelschema Grand Slam of Darts