Raymond van Barneveld bouwt spanning op rond nieuwe aankondiging

Raymond van Barneveld houdt zijn fans sinds zaterdag in spanning. De vijfvoudig wereldkampioen darts plaatste toen op sociale media een foto met de begeleidende tekst ‘soon’ en stay tuned’. Daarbij zette hij vervolgens de hashtag ‘nieuws’. ‘Barney kwam zondag met een vervolg via een video op Instagram. “Vrijdag gaat het gebeuren’, laat hij weten. Met welk nieuws gaat Van Barneveld komen?

Vooralsnog zitten de dartliefhebbers dus in de wachtkamer, terwijl velen van hen eigenlijk niet kunnen wachten. Zo valt te lezen tussen de reacties op zijn bericht. Dat het nieuws betrekking heeft op darts lijkt zo goed als zeker. Zo staat Van Barneveld met de rug naar de camera en draagt hij een shirt met achterop ‘Barney Army’.

Afscheidsavond Van Barneveld

Vorige maand kondigde Van Barneveld al aan dat hij van plan is terug te keren op het hoogste niveau, nadat hij bij het laatste WK in december van vorig jaar zijn loopbaan aanvankelijk definitief beëindigde. De inmiddels 53-jarige Hagenaar organiseerde in februari van dit jaar zelfs nog een heuse afscheidsavond in Afas Live, nadat eerder Ziggo Dome niet uitverkocht raakte. Voor enkele duizenden fans gaven toen diverse BN’ers als Bobbi Eden, Robin van Persie, Bas Muijs, Rafael van der Vaart en zangeres Elize acte de présence.

Van Barneveld zou zich vooral gaan focussen op het spelen van demonstraties. Maar nadat het coronavirus uitbrak, kwam in maart alles stil te liggen. Daardoor miste hij behoorlijk veel inkomsten. Wel speelde hij nog wel enkele online toernooien. Zo won hij zelfs een heus ‘huiskamerduel’ van eeuwige rivaal Phil Taylor.

Van Barneveld mist het darten

Bij de aankondiging van zijn comeback gaf hij vorige maand aan dat hij nooit voor honderd procent achter zijn beslissing had gestaan om te stoppen. “We gaan er weer voor.
Ik mis het enorm en zal mijn uiterste best doen mijn tourcard zo snel als mogelijk te halen om weer op de grote podia te mogen staan in de toekomst”, liet hij toen weten. Van Barneveld is de nieuwe weg ingeslagen met Team Benji, waar hij teamgenoot is van het Nederlandse talent Jeffrey de Zwaan en wordt getraind door Iwe Kuitert.

Om terug te keren in het PDC-circuit moet Van Barneveld in januari van 2021 via de Qualifying School een tourkaart zien te bemachtigen. De kans dat hij een ‘wildcard’ van de PDC krijgt, lijkt immers uitgesloten. Daarnaast bestaat er wellicht nog een mogelijkheid dat hij zich zelfs nog voor het komende WK darts kan kwalificeren. Wordt vervolgd.

Lees hier alles over het eerdere afscheid van Van Barneveld.