Price wil net als Van Gerwen en Taylor geschiedenis schrijven

Gerwyn Price kan de Grand Slam of Darts voor de derde maal op rij winnen. Dat is alleen echte grote spelers als Phil Taylor en Michael van Gerwen eerder gelukt.

“Het zou mooi zijn om in dat rijtje te komen en zo een stukje geschiedenis te schrijven.”, aldus Price. De 35-jarige Welshman steekt dit jaar in een goede vorm. Zo won hij al de majortoernooien World Grand Prix, World Series of Darts Finals en de World Cup of Darts (namens Wales samen met Jonny Clayton). “Hopelijk kan ik hier een nieuwe goede serie neerzetten. Ik kijk uit naar het toernooi.”

Price is in de groepsfase ingedeeld bij landgenoot Clayton, de Japanse speelster Mikuru Suzuki en Ryan Joyce. Dat hij tegenwoordig steevast tot de favorieten wordt bestempeld, vindt Price een prettig gegeven. “Dat geeft me een extra boost en extra zelfvertrouwen. Het laat zien dat ik niet alleen in mezelf geloof, maar dat andere mensen ook mijn kwaliteiten zien. Hopelijk kan ik ook het spel van een favoriet laten zien.”

Van Gerwen won de Grand Slam of Darts in 2015, 2016 en 2017. De drievoudig wereldkampioen verloor vorig jaar in de halve finales van latere winnaar Price. Taylor won tussen 2007 en 2009 het majortoernooi drie keer op rij. Daarnaast zegevierde de Britse legende ook in 2011, 2013 en 2014.

ZIE OOK: Loting en speelschema Grand Slam of Darts

ZIE OOK: Prijzengeld Grand Slam of Darts: ruim 600.000 euro te verdelen