‘Michael van Gerwen maakt geen kans bij WK darts’

Peter Wright vindt dat er tijdens het aanstaande WK darts in december eigenlijk maar één speler is die hem van titelprolongatie kan afhouden. En dat is volgens hem niét Mchael van Gerwen. “Hij maakt geen kans”, liet de Schot tijdens het perspraatje in Coventry weten.

Wright had dinsdagavond vlak voor zijn uitspraken gewonnen van Ian White in de groepsfase van de Grand Slam of Darts. Dat deed hij met een uitstekend gemiddelde van 106,8. Een dag eerder leed de werereldkampioen overigens nog wel een nipte nederlaag tegen de Nederlander Dirk van Duijvenbode. Zeker van de knock-outfase is hij dus nog niet.

“Eerlijk gezegd kan alleen Gerwyn Price mij tijdens het toernooi bedreigen”, doelde Wright vervolgens op de concurrentie tijdens het wereldkampioenschap, dat zo goed als zeker zonder publiek wordt gehouden. De uitlatingen van Wright kwamen ook bij Van Gerwen terecht. “We zullen wel zien”, reageerde de drievoudig wereldkampioen.

Wright wint in WK-finale van Van Gerwen

Wright onttroonde afgelopen nieuwjaarsdag Van Gerwen als wereldkampioen. De excentrieke Schot won de finale met 7-3 in sets. Zes jaar eerder waren de rollen in de eindstrijd van het WK darts juist omgedraaid. Van Gerwen won toen met 7-4 in sets van Wright en veroverde daarmee zijn eerste wereldtitel.

Peter Wright viert zijn wereldtitel. Op de achtergrond krijgt hij applaus van Michael van Gerwen. © PDC/Lawrence Lustig

ZIE OOK: Van Gerwen houdt huis tijdens Grand slam of Darts

Wright beleeft in tegenstelling tot Van Gerwen een uitstekend seizoen. Naast de wereldtitel veroverde hij ook de titel bij The Masters en het EK darts. Ook Price steekt in een prima vorm. De Welshman won in 2020 de majors World Grand Prix, de World Series of Darts Finals en de World Cup of Darts.

Van Gerwen was alleen de sterkste bij het UK Open. Wel groeit de Brabander langzaamaan naar zijn gewenste vorm toe. Bij het Grand Slam of Darts noteerde hij tegen Adam Hunt en Gabriel Clemens gemiddelden van 105,85 en 103,6 en zegevierde met 5-0 en 5-1. Hij weet zich wel al verzekerd van de volgende ronde op de Grand Slam of Darts, het majortoernooi dat hij in 2015, 2016 en 2017 op zijn naam schreef.

De toon is in elk geval gezet.

ZIE OOK: Onderzoek naar incident tussen Van Gerwen en Worsley