Peter Wright en zijn ‘gevecht’ met pijlen: ‘Ik ben er wereldkampioen mee geworden’

Peter Wright staat bekend om het veelvuldig wisselen van zijn pijlen. Zo switchte de 50-jarige Schot dinsdagavond na twee legs te hebben gespeeld, al van materiaal. Dat deed hij overigens met groot succes gezien zijn eindgemiddelde van 106,8 en de 5-3 zege op Ian White.

Wright vond dat de pijlen in de Ricoh Arena niet lekker in het bord vlogen en dat hij teveel moest ‘werken’ om de ‘triples’ te vinden. “Als ik niet was overgestapt, dan had Ian me verslagen”, verklaarde Wright.

De buitenwacht maakt zich vaker drukker om het continu wisselen van pijlen bij Wright dan de Schotse topdarter zelf. “Ik ben de nummer twee van de wereld én wereldkampioen geworden door tijdens mijn hele carriére continu van pijlen te wisselen, dus het kan niet zo verkeerd zijn om dat te doen.”

Wright moet donderdag nog vol aan de bak om een plek bij de laatste zestien van de Grand Slam of Darts veilig te stellen. Eerder in het toernooi verloor hij namelijk van Dirk van Duijvenbode. In zijn laatste partij treft Wright de Zuid-Afrikaan Devon Petersen, die zijn eerste twee wedstrijden wist te winnen. Van Duijvenbode speelt donderdag nog tegen White. De nummers 1 en 2 van de poule gaan door naar de volgende ronde.

ZIE OOK: Peter Wright: ‘Michael van Gerwen maakt geen kans bij WK darts’