PDC straft ‘rat’ Worsley na duwen ‘huilebalk’ Van Gerwen

Een merkwaardig incident rond Michael van Gerwen en Jonathan Worsley houdt de gemoederen flink bezig. Het ging zaterdag zaterdag tijdens de laatste dag van de Winter Series mis tussen de twee darters.

Worsley werd door dartsbond PDC uit het toernooi gezet nadat hij Van Gerwen een duw had gegeven. De gefrustreerde Welshman deed zijn verhaal vervolgens op Facebook. In eerste instantie noemde hij de Nederlander daar een ‘huilebalk’, maar later besloot hij zijn verhaal te doen ‘zonder te schelden’.

Worsley vertelt hoe hij donderdagavond tijdens de derde speeldag van de vijfdaagse drank over zijn shirt knoeide. Hij wisselde van shirt en daar begon de ellende. Het shirt dat hij droeg (naar verluidt een rugby-shirt) voldeed niet aan de regelementen en dat kreeg de nummer 97 van de Order of Merit dan ook te horen. Naar eigen zeggen bood Worsley hierop zijn excuses aan en was de zaak afgehandeld.

Van Gerwen meldde zich vrijdag in Coventry voor zijn eerste speeldag nadat hij wat tijd had genomen om te herstellen van zijn rugblessure. De nummer 1 van de wereld werd geacht te schrijven bij een wedstrijd, maar regelde iemand anders om dat te doen. Worsley vertelt dat diegene in een spijkerbroek en een t-shirt verscheen. Hierop stapte hij naar de toernooidirecteur om te vragen of de regels niet voor iedereen hetzelfde waren.

“Hij schold me uit en probeerde me te intimideren.”

Jonathan Worsley

“Ik heb vervolgens geen klacht ingediend”, vertelt Worsley. “Dus de toernooidirecteur had dit voor zichzelf moeten houden. Maar vandaag komt MVG naar mijn tafel en begint moeilijk te doen, omdat ik hem zou hebben aangegeven. Hij schold me uit en probeerde me te intimideren.”

“Hij noemde me meerdere keren een ‘rat’. Ik heb het hem proberen uit te leggen, maar hij bleef maar bezig. En toen heb ik hem geduwd. Dat heeft hij vervolgens bij de PDC aangegeven en ik werd uit het toernooi gezet. Van Gerwen mag wel gewoon spelen. Hoe kan dat? Het is belachelijk!”

Pijnlijke nederlaag Van Gerwen

Voor Van Gerwen zat het toernooi er overigens ook al na één ronde op. Mighty Mike bleek niet opgewassen tegen de nummer 106 van de Order of Merit.