Ontketende White stuurt Van Duijvenbode naar huis

Na drie groepswedstrijden op de Grand Slam of Darts moet Dirk van Duijvenbode zijn koffers pakken. De 28-jarige Nederlander stuitte op een ontketende Ian White, die laatst ook al Michael van Gerwen bij het EK darts op die wijze de voet dwars zette. Van Duijvenbode verloor donderdagavond met 1-5 in legs.

White speelde een nagenoeg foutloze wedstrijd. De ervaren Brit trok van vier van de eerste vijf legs naar zich toe door geen enkele kans op de dubbel te missen. Daardoor verschafte hij zich al snel een prachtige uitgangspositie.

Van Duijvenbode speelde scorend niet eens slecht, maar White gooide de partij in de zesde leg al uit door met zijn laatste drie pijlen 132 van het bord te gooien. Zijn eindgemiddelde van 108,04 was indrukwekkend en het finishpercentage was subliem met 100 (!) procent.

Van Duijvenbode opende maandag nog met een knappe overwinning op wereldkampioen Peter Wright. Daarna leed hij in zijn tweede groepswedstrijd een nederlaag tegen Devon Petersen. Die ene zege op Wright is dus niet voldoende om in Coventry tot de laatste zestien te behoren. Dat Van Duijvenbode op de Grand Slam of Darts acte de présence gaf, had hij te danken aan zijn verrassende finaleplek op de World Grand Prix. Daarin verloor hij toen van Gerwyn Price.

ZIE OOK: Uitslagen en speelschema Grand Slam of Darts

ZIE OOK: Van Gerwen treft geblesseerde topper in achtste finales