Michael van Gerwen: “Ze weten wie de baas is”

Michael van Gerwen maakt zich niet druk over de provocerende opmerkingen over zijn mindere vorm van dit seizoen.

“Het is een zwaar jaar geweest met veel pieken en dalen, maar het gaat steeds beter”, vertelt Van Gerwen bij Sky Sports, nadat hij de tweede ronde van de Grand Slam of Darts 2020 had behaald. Om daar lachend aan toe te voegen: “En dat werd ook wel tijd.”

“Het is voor iedereen een raar jaar geweest, met Corona. Maar je moet door, in jezelf blijven geloven en hard blijven werken. Dan kun je sterker terugkomen.”

Opmerkelijke uitspraken Peter Wright

Van verschillende kanten werden kanttekeningen geplaatst over het matige spel van Van Gerwen. Zo beweerde wereldkampioen Peter Wright dat de Nederlander geen kans maakt op het WK van volgende maand.

PDC-darter Peter Wright
Peter Wright had veel praatjes, maar werd zelf al snel uitgeschakeld. © PDC

“Ach, dat heeft allemaal geen effect op me”, reageert Mighty Mike, nog altijd ruimschoots de nummer 1 van de wereld. “Ik weet het zelf toch beter. Ik weet wat ik kan en dat weten zij ook. Het is een beetje makkelijk van ze. Maar ze weten nog steeds wel wie de baas is.”

“Tegen mij zeggen ze sowieso niks. Ze weten ook dat ik ze zelfs als ik niet top ben, gewoon kan verslaan. Maar ik moet alleen naar mezelf kijken en het gaat steeds beter.”

Gary Anderson strompelend naar Van Gerwen

Van Gerwen won zijn drie groepswedstrijden deze week allemaal. Gary Anderson wordt in de achtste finales de tegenstander van het fenomeen uit Vlijmen. De Schot kwam moeizaam door de poulefase heen. Anderson kampt met knieproblemen, maar wil tot het WK doortrekken alvorens hij een rustperiode inlast.

“Hij is een geweldige speler”, zegt Van Gerwen over zijn aanstaande tegenstander. “Het zou echt een geweldige wedstrijd kunnen worden, maar dan moet hij nog wel een beetje verbeteren. Maar ik moet me alleen bezig houden met mijn eigen spel en zorgen dat ik mijn niveau vast kan houden.”