Michael van Gerwen veegt Gary Anderson van het bord

Michael van Gerwen heeft zaterdagavond eenvoudig de kwartfinales van de Grand Slam of Darts bereikt. De topdarter uit Nederland gaf zijn opponent Gary Anderson geen schijn van kans en veegde hem met 10-2 in legs van het bord.

Van Gerwen begon ijzersterk aan de partij en nam al snel een voorsprong van 4-1, daarna bouwde hij die marge na de eerste pauze uit naar een onoverbrugbare 9-1 en won vervolgens eenvoudig met 10-2. Zijn gemiddelde van 101,81 was opnieuw uitstekend. In de kwartfinales treft hij zondag Simon Whitlock.

Tijdens de Grand Slam of Darts liet regerend wereldkampioen Peter Wright, die Van Gerwen in de laatste WK-finale klopte, weten geen rekening te houden met de Nederlander tijdens het aanstaande mondiale eindtoernooi. “Hij maakte geen kans”, stelde de Schot, die alleen Gerwyn Price als een echte bedreiging ziet.

Van Gerwen reageerde op z’n beurt dat hij de uitspraak van Van Gerwen kinderachtig vindt en dat hij het allemaal nog wel wil zien zodra het wereldkampioenschap begint. Wright vloog er bij de Grand Slam of Darts overigens al in de groepsfase uit. Een sneer van Van Gerwen leverde die uitschakeling niet op, de 31-jarige Vlijmenaar richt zich momenteel liever puur en alleen op zijn eigen spel.

De Grand Slam of Darts wordt zondag vervolgd met de kwartfinales, waarna op maandag de halve eindstrijd op het programma staat. De finale wordt dinsdagavond afgewerkt.