Michael van Gerwen neemt extra rust en mist deel Winter Series

Michael van Gerwen laat sowiseso een deel van de vijfdaagse Winter Series aan zich voorbijgaan. De 31-jarige topdarter uit Vlijmen neemt extra rust, nadat hij met rugklachten terugkeerde van de World Cup of Darts.

Van Gerwen werd zondagochtend in Salzburg met een pijnlijke rug wakker. Onderzoek in het ziekenhuis wees uit dat hij kampte met een beknelde zenuw in zijn rug. Hij speelde nog wel de kwartfinale tegen Duitsland. Samen met Danny Noppert verloor Van Gerwen en werd zo voortijdig uitgeschakeld. “Nu snel naar huis om te herstellen”, liet hij toen al weten vanuit Oostenrijk.

Van Gerwen geeft tegenover De Telegraaf aan dat er bij het onderzoek in het ziekenhuis ‘geen gekke dingen’ aan het licht zijn gekomen. “Ik ga de komende dagen even afwachten en bekijken wat ik wel en niet ga spelen. Nu eerst vooral rust nemen.” Wel is hij positief gestemd. “Het gaat al stukken beter.”

Grand Slam of Darts

Het eerstvolgende doel is nu de Grand Slam of Darts. Het majortoernooi, waarin in een poulesysteem wordt gespeeld, begint volgende week maandag achter gesloten deuren in Coventry. Van Gerwen won de Grand Slam drie keer, dat deed hij in 2015, 2016 en 2017. De laatste twee edities werden door Gerwyn Price op zijn naam geschreven. De Welshman veroverde zondagavond in Oostenrijk met zijn landgenoot Jonny Clayton ook de World Cup of Darts en steekt opnieuw in een goede vorm.

De PDC riep na de maandenlange coronabreak eerst de Summer Series in het leven. Daarna volgde de Autumn Series en nu dus de Winter Series. Er worden op deze dagen vloertoernooien afgewerkt uit de Players Championship Series. Van Gerwen pakte in de voorgaande tien toernooien in deze corona-serie driemaal de eindzege.