Michael van Gerwen in actie bij Winter Series: ‘Klaar om te spelen’

Michael van Gerwen verschijnt vrijdagmiddag weer aan de oche. De 31-jarige Vlijmenaar neemt deel aan het vierde vloertoernooi uit de vijfdaagse Winter Series. Er wordt door 128 darters in Coventry weer gestreden om de dagprijs van 10.000 Britse ponden.

“Klaar om vandaag te spelen’, laat Van Gerwen weten. De afgelopen dagen nam hij extra rust vanwege rugklachten. Bij de afgelopen World Cup of Darts werd hij afgelopen zondag – tijdens de finaledag – wakker met pijn aan zijn rug. Onderzoek in het ziekenhuis wees uit dat hij een beknelde zenuw had.

“Ik voel me goed na de behandelingen en ik kan niet wachten om weer te spelen”, aldus Van Gerwen. Hij won in de eerdere Summer Series en Autumn Series drie van de tien toernooien.

De vijfdaagse evenementen zijn na de maandenlange coronabreak door de PDC in het leven geroepen en maken onderdeel uit van de Players Championship Finals. Het betreffende majortoernooi wordt van 27 tot en met 29 november in Coventry gespeeld. Van Gerwen is de titelverdediger. Hij versloeg Gerwyn Price vorig jaar in de finale.

ZIE OOK: Snelle terugkeer Van Gerwen: ‘En dan de Grand Slam weer winnen’