Michael van Gerwen houdt huis op Grand Slam of Darts

Michael van Gerwen heeft de stijgende lijn op de Grand Slam of Darts doorgetrokken. Het sterke optreden van maandag tegen Adam Hunt werd een dag later doorgetrokken met een sublieme partij tegen Gabriel Clemens. Na twee partijen heeft de 31-jarige Nederlander slechts één leg ingeleverd.

De oerkreet van Van Gerwen, die door de lege Ricoh Arena galmde, na het binnenhalen van de eerste leg was alleszeggend. Na missers op dubbel 20 en 10 vloog pijl nummer 3 wel in het juiste vakje van de 5. Doordat Clemens in zijn eigen aansluitende leg enkele kansjes liet liggen, hengelde Van Gerwen onmiddellijk ook de tweede leg binnen.

Van Gerwen schoot zo als een komeet uit de startblokken. Even later stond ook de 3-0 op het scorebord en lag zijn gemiddelde rond de 110. Uiteindelijk moest hij toch een leg afstaan, maar dat deed niets af aan de overtuigende overwinning (5-1). Zijn gemiddelde kwam uit op 103.6.

“Ik ga nog niet zeggen dat ik terug ben” – Michael van Gerwen

Van Gerwen begon de Grand Slam of Darts maandag al op overtuigende wijze. Binnen negen minuten veegde hij de vloer aan met opponent Adam Hunt. De cijfers logen er niet om: een 5-0 zege en een gemiddelde van 105.85. Precies, zoals we Van Gerwen kennen als in zijn gloriedagen. “Ik ga nu nog niet zeggen dat ik terug ben”, kent de Vlijmenaar momenteel echter zijn plaats. “Ik heb nog een paar van dit soort wedstrijden nodig.”

Voor Van Gerwen wordt het namelijk weer tijd voor een mooie eindzege, nadat hij in maart met de UK Open zijn laatste grote triomf vierde. Het WK darts komt immers ook steeds dichterbij. Bij de Grand Slam of Darts verloopt het vooralsnog zoals gewenst. Hij is sowieso zeker van een plek bij de laatste zestien.

ZIE OOK: Van Gerwen: ‘Ik ga nog niet zeggen dat ik terug ben’