Jeffrey de Zwaan haalt uit richting PDC: ‘Wat een kleuters’

Jeffrey de Zwaan heeft een opvallend kijkje achter de schermen bij de Winter Series in Coventry gegeven. De 24-jarige darter uit Nederland haalt hard uit naar de organisatie. “En dan denk je dat de PDC professioneel is. Pff, wat een kleuters.”

Even later meldt De Zwaan wat er in de Ricoh Arena, waar overigens geen publiek welkom is mede vanwege het coronavirus, is voorgevallen. “Tijdens mijn laatste partij willen er twee op de vuist gaan achter mij, terwijl er nog wedstrijden bezig zijn. Ik ga geen namen noemen, maar ik kan er niet tegen als me onrecht wordt aangedaan en ik me niet volledig op de wedstrijd kan focussen”, zo stelt De Zwaan in een reactie op sociale media.

De Zwaan speelde vrijdag op de vierde dag van de Winter Series in de derde ronde tegen de Schotse darter Ryan Murray. ‘The Black Cobra’ verloor met 3-6 in legs. Spelers die openlijk kritiek uiten op de PDC worden in de regel meestal beboet, maar daar ligt De Zwaan niet wakker van. “Die betaal ik met alle liefde als ze me die willen geven.”

De vijfdaagse Winter Series wordt zaterdag in Coventry afgesloten.

ZIE OOK: Van Barneveld over donkere periode: ‘Er was nog vijf tot tien procent over van de echte Raymond’