Groen licht voor Van Gerwen: ‘Het gaat nu goed met mijn rug’

Michael van Gerwen is weer hersteld van zijn rugklachten en heeft tijdens de afgelopen twee dagen bij de Winter Series geen terugval gehad. “Het gaat nu goed met mijn rug”, laat hij vanuit Coventry weten. De 31-jarige Vlijmenaar is vanaf maandag bij de Grand Slam of Darts te bewonderen.

Van Gerwen kreeg eerder al groen licht van de doktoren om te spelen. De drievoudig wereldkampioen darts ondervond sinds vorige week zondag hinder van een beknelde zenuw in de rug. Hij bouwde extra rust in en liet zich in Nederland behandelen. “Het is belangrijk om fit te zijn in deze drukke tijden”, aldus Van Gerwen.

Bij de Grand Slam of Darts wordt gespeeld in een poulesysteem. Van Gerwen is ingedeeld bij Joe Cullen, Gabriel Clemens en Adam Hunt. De nummers 1 en 2 gaan door naar de knock-outfase. Het majortoernooi wordt in de Ricoh Arena afgewerkt. Publiek is vanwege het coronavirus niet welkom. De finale staat voor dinsdag 24 november op de rol.

ZIE OOK: Onderzoek ingesteld naar incident tussen Van Gerwen en Worsley

Van Gerwen won de Grand Slam of Darts in 2015, 206 en 2017, maar zag Gerwyn Price de laatste twee edities met de eindzege aan de haal gaan. Zelf verloor hij vorig jaar in de halve eindstrijd van de Welshman. “De laatste twee jaar heeft Gerwyn Price het in dit toernooi fantastisch gedaan”, beaamt Van Gerwen. “Je wilt altijd het toernooi winnen, dus het is logisch dat je teleurgesteld bent als je niet wint.”

Voor Van Gerwen is een groot succes – zo vlak voor het WK darts – meer dan welkom. Zijn laatste majortitel dateert van maart, toen hij met groots spel het UK Open won. Sindsdien blijven de resultaten echter achter. “Het belangrijkste is dat je hard werkt om sterker terug te komen. De laatste weken heb ik grote stappen gezet, dus ik kijk weer een stuk positiever naar mijn spel.”

ZIE OOK: Loting en speelschema Grand Slam of Darts

ZIE OOK: Prijzengeld Grand Slam of Darts: ruim 600.000 euro te verdelen