Grand Slam of Darts: Michael van Gerwen haalt uit in eerste partij

Michael van Gerwen is maandagavond de Grand Slam of Darts goed begonnen. De drievoudig winnaar versloeg in de eerste groepswedstrijd met speels gemak (5-0 in legs) Adam Hunt. Het gemiddelde van 105,85 was als vanouds.

Van Gerwen opende de wedstrijd sterk door zijn eigen beurt binnen 12 darts binnen te halen. Daarmee was de toon direct gezet. De Britse debutant Hunt, de nummer 91 van de wereld, had in het vervolg weinig in te brengen. Zo verzilverde Van Gerwen in de tweede leg ook meteen zijn eerste breakkans via dubbel 16. Van Gerwen was messcherp bij het finishen (5 uit 9), waarna in rap tempo de 5-0 eindstand op het scorebord stond.

In dezelfde poule als Van Gerwen won Gabriel Clemens van Joe Cullen. De Duitse darter legde Cullen, die afgelopen zaterdag nog een vloertoernooi in de Winter Series won, met 5-2 in legs over de knie. Clemens noteerde met 99,91 een prima gemiddelde. Cullen deed met 99,28 overigens niet veel onder voor zijn opponent.

De nummers 1 en 2 van de acht groepen gaan door naar de achtste finale. De eindstrijd staat voor dinsdag 24 november op de rol.

ZIE OOK: Vliegende start Wattimena bij Grand Slam of Darts

ZIE OOK: Phil Taylor raakt record kwijt aan Dimitri van den Bergh