Gerwyn Price pakt eindzege, ‘maar mijn spel was armoedig’

Gavin Price rijgt dit jaar de zeges aaneen, maar de darter uit Wales blijft kritisch. Price pakte donderdag de zege tijdens de vierde dag van de PDC Winter Series met naar eigen zeggen ‘armoedig spel’.

Price rekende in de finale met 8-6 af met Damon Heta. De Australische nummer 81 van de Order of Merit werd al in de eerste leg gebroken, maar verraste vriend en vijand door meteen terug te breken.

Gemiste dubbel na gemiste dubbel

In het vervolg van de wedstrijd miste beide spelers veel kansen. Op 5-5 was het Price die als eerste weer voor een breek zorgde. Maar net als eerder in de wedstrijd knokte Heta zich direct weer terug in de wedstrijd: 6-6. In die leg miste Price maar liefst drie pijlen op de dubbel.

Gerwyn Price in actie tijdens de Premier League Darts in de Milton Keynes Arena.
Gerwyn Price in actie tijdens de Premier League Darts in de Milton Keynes Arena. © PDC/Lawrence Lustig

Nadat Price zijn opponent voor de derde keer brak, leek die voor de derde keer weer langszij te komen. Maar Heta’s 5(!) gemiste pijlen op de dubbel gaven de nummer 3 van de wereld de kans de wedstrijd te winnen. Dat deed Price uiteindelijk door dubbel 2 te raken.

“Ik ben blij met mijn zege, maar ik denk dat ik slecht speelde in de finale”, erkende Price na afloop van de rommelige eindstrijd, “Ik heb deze week wedstrijden verloren waarin ik goed speelde en vandaag heb ik met armoedig spel de finale gewonnen.”

“Ik dacht tegen het einde dat hij de zege zou gaan stelen”

Gerwyn Price

“Tijdens het grootste deel van de wedstrijd had ik het gevoel dat ik de controle had, maar dacht tegen het einde dat hij de zege zou gaan stelen.”

“Ik wilde deze week goed spelen en dat lukt de laatste twee dagen. Ik zit vol vertrouwen en speel goed. Dat is alles wat telt.”

Voor Price was de winst in Coventry zijn 8e eindzege van het jaar. De oud-rugbyer won onder meer de World Grand Prix en afgelopen weekeinde de World Cup of Darts.

Vanaf vanavond krijgt Price er een geduchte concurrent bij. Michael van Gerwen zegt voldoende hersteld te zijn van zijn rugproblemen.