Gary Anderson zaait verwarring met snuif-uitspraken

Een bijzonder merkwaardig interview met Gary Anderson houdt de gemoederen flink bezig. De Schotse darter vertelde tijdens de Grand Slam of Darts 2020 nogal last te hebben van snuivende collega’s.

Anderson won maandagavond zijn eerste duel in de groepsfase van de Grand Slam met 5-3 van Adam Gawles. De 2-voudig wereldkampioen ergerde zich tijdens zijn partij zichtbaar aan zijn tegenstander en schudde na afloop diens hand ook niet.

Snuivende darters

Toen hij vervolgens voor de camera van SkySports verscheen, was die irritatie nog bepaald niet verdwenen. Anderson stak een verhaal af over snuivende darters die getest moeten worden en stelde zelfs te overwegen te stoppen met darten als dit zo door zou gaan: “Darts is darts niet meer”.

Toen de interviewer vervolgens een vraag over de wedstrijd stelde, maakte Anderson duidelijk daar geen zin meer in te hebben en hij beende weg. De journalist en de kijker in verwarring achterlatend.

Op sociale media werd direct gesuggereerd dat de Schot het over cocaïne snuivende darters had. Vincent van der Voort had echter een andere lezing.

Corona

Fast Vinny vertelde bij RTL7 dat het waarschijnlijk met Corona te maken heeft. “Anderson is daar erg mee bezig”, aldus Van der Voort. “Hij wil ook niet vliegen.” Het snuivende geluid dat Gawles tijdens de onderlinge wedstrijd maken, zou om die reden dan ook zo veel irritatie hebben opgewekt. Op een verkouden tegenstander zit hij immers bepaald niet te wachten.

ZIE OOK: Tegen wie spelen Van Gerwen, Wattimena en Van Duijvenbode dinsdag?

Door de Corona-crisis is er bij de Grand Slam of Darts geen publiek aanwezig. Hierdoor is het geluid dat de darters op het podium maken voor de tegenstanders extra goed te horen. Volgens Anderson maken sommige spelers daar gebruik van. “En dat is valsspelen”, aldus de 49-jarige nummer 9 van de Order of Merit.