Danny Noppert zit er even doorheen: ‘Elke topsporter heeft zijn mindere momenten’

Danny Noppert had zich waarschijnlijk meer voorgesteld van zijn deelname aan de vijfdaagse Winter Series in Coventry. Na een nieuwe nederlaag op de vierde dag was de teleurstelling bij de 29-jarige darter groot. “Elke topsporter heeft zijn mindere momenten”, begint hij zijn relaas.

“Soms is het even vechten en je weet voor jezelf dat het er een keer uitkomt”, vervolgt Noppert, die vorige week nog met Michael Van Gerwen namens Nederland deelnam aan de World Cup of Darts. Daar werd het Oranje-duo in de kwartfinales door de Duitsers Gabriel Clemens en Max Hopp uitgeschakeld. Ook toen baalde hij flink. “Het spijt me enorm”, zei hij tegenover RTL over zijn optreden bij de World Cup of Darts. “Ik gooi gewoon niet goed op dit moment. Ik ben enorm teleurgesteld.”

Noppert werd op de vierde dag van de Winter Series in de tweede ronde geëlimineerd door landgenoot Benito van de Pas. En dat voelde dus niet goed. “Ik ben altijd positief ingesteld, maar alleen vandaag zat ik er even doorheen.” Een dag later strandde Noppert opnieuw in de tweede ronde. De Kroaat Boris Krcmar bleek op zaterdag nipt met 6-5 in legs te sterk.

Bij de eerste drie dagen van de Winter Series behaalde Noppert achtervolgens nog de achtste finales (tweemaal) en de tweede ronde. “Het zijn natuurlijk topjaren wat ik tot nu toe heb laten zien”, reageert de nummer 21 van de wereld verder op sociale media. “Alleen wil ik altijd meer. Maar dat ook wel, het is een kwestie van tijd.”

ZIE OOK: Snelle exit Van Gerwen na nederlaag tegen nummer 106 van de wereld

ZIE OOK: Jeffrey de Zwaan haalt uit naar PDC: ‘Wat een kleuters’