Danny Noppert trekt boetekleed aan na uitschakeling met Michael van Gerwen

Voor Michael van Gerwen en Danny Noppert bleek de kwartfinales op de World Cup of Darts het eindstation. Noppert trok sprak na afloop via sociale media van een ‘vreemde dag’ en trok het boetekleed voor de uitschakeling aan. Van Gerwen wilde vooral snel naar huis om te herstellen van zijn pijnlijke rug.

Na de eerdere overwinningen op Brazilië en Spanje was het Duitsland met Gabriel Clemens en Max Hopp op papier zeker een te nemen horde. Alleen moet iedereen aan Nederlandse zijde dan wel fit zijn. Van Gerwen werd zondagochtend wakker met pijn aan zijn rug. Onderzoek in het ziekenhuis in Oostenrijk wees uit dat er sprake was van een beknelde zenuw.

Van Gerwen besloot na een lange behandeling om ‘gewoon’ te spelen. Waar de 31-jarige op de eerste twee speeldagen een behoorlijk niveau aantikte, bleek het fysieke ongemak hem in de partij met Max Hopp parten te spelen. Zijn gemiddelde viel met 87,00 tegen, maar was verklaarbaar. Desondanks won Van Gerwen eenvoudig met 4-1 in legs. Daarmee dwong hij een beslissende koppelpartij af, omdat Noppert eerder had verloren (3-4) van Clemens.

Gemiste wedstrijdpijl Van Gerwen

Van Gerwen en Noppert namen vervolgens nog wel een 2-0 in legs, maar daarna zakten ze qua niveau ver terug. Clemens en Hopp profiteerden optimaal, al hadden ook zij nog wel een gelukje. Hopp verzuimde aanvankelijk de partij uit te gooien, waarna Van Gerwen zelfs nog een mogelijkheid op dubbel 20 kreeg. Helaas voor Nederland viel de pijl in een enkele 20. Clemens benutte daarna wedstrijdpijl 6 voor de Duitsers.

ZIE OOK: Nederland met ‘geblesseerde’ Van Gerwen uitgeschakeld

“Het spijt me enorm”, liet Noppert via een Zoom-verbinding met RTL7 weten. “Ik gooi gewoon niet goed op dit moment. Ik ben enorm teleurgesteld.” Door de blessure van Van Gerwen was de voorbereiding van de Nederlanders in de Salzburgarena uiteindelijk niet optimaal geweest. “Ondanks zijn blessure heeft Michael gewoon goed gegooid. Ik heb gewoon slecht gespeeld. Dat spijt me enorm”, stelde de Fries vast.

Van Gerwen snel naar huis

Net als Jermaine Wattimena een jaar eerder (uitschakeling met Van Gerwen in halve finales) legde ook Noppert zich te veel druk op. Zo benadrukte Van Gerwen twee keer in de interviews na afloop van gewonnen partijen tegen Brazilië en Spanje. “Hij zet er zelf te veel druk op en maakt het zichzelf daardoor onnodig moeilijk”, zei de nummer één van de wereld.

ZIE OOK: Van Gerwen naar huis om te herstellen van pijnlijke rug

Zelf onthield Van Gerwen zich na nederlaag tegen Duitsland van uitgebreid commentaar. Via sociale media kwam hij met een korte reactie, waarin hij vooral ook de medische staf in Salzburg bedankte. “Nu is het tijd om naar huis te gaan en om te herstellen.”

Noppert kwam via Instagram ook nog met een laatste bericht: “Wat een vreemde dag en alle respect voor Michael”, tekende hij op. “Ga er alles aan doen om mezelf te blijven ontwikkelen. Ook al zal iedereen teleurgesteld zijn, ik kom harder terug dan iedereen denkt.”

ZIE OOK: Wales maakt favorietenrol waar en wint voor eerste keer World Cup of Darts