Achtste finales World Cup of Darts: titelverdediger Schotland naar huis

De World Cup of Darts wordt zaterdag in Ooostenrijk vervolgd met de achtste finales. Na de zakelijke zege (5-1) op Brazilië wonnen Michael van Gerwen en Danny Noppert dit keer van Spanje. Titelverdediger Schotland werd bij de laatste zestien geëlimineerd.

Dat Schotland werd uitgeschakeld, mocht eigenlijk geen verrassing heten. Hun topspelers Peter Wright en Gary Anderson lieten het toernooi dit keervanwege het coronavirus links liggen. Hun vervangers John Henderson en Robert Thornton moesten het zaterdag opnemen tegen topfavoriet Wales. Gerwyn Price en Jonny Clayton moesten wel alle zeilen bijzetten. Waar Price in het enkelspel won van Henderson, daar verloor Clayton van Thornton. In de beslissende koppelpartij richtte het Wales-duo zich op tijd op.

Het programma werd zaterdag in de Salzburgarena, waar vanwege het coronavirus geen publiek welkom is, in twee sessies afgewerkt. Nederland was ingeeld in de avondshift. Van Gerwen won eenvoudig (4-0) van Toni Alcinas. Noppert had vervolgens de grootste moeite met Jesus Noguera. Hij overleefde zes wedstrijdpijlen, maar won uiteindelijk wel met 4-3. Daardoor hoefde er geen koppelpartij te worden gespeeld.

Zie ook: Noppert trekt zege voor Nederland moeizaam over de streep

In de middagsessie wisten de geplaatste landen te zegevieren. Zo won gastland Oostenrijk en kenden België en Engeland geen enkele problemen. Net als deze drie landen kwalificeerde outsider Australië (met Simon Whitlock en Damon Heta) zich vervolgens in de avondshift ook voor de laatste acht.

In de eerste ronde sneuvelden twee geplaatste landen. Noord-Ierland (4e) werd uitgeschakeld door Canada en Ierland ging onderuit tegen Australië.

In de achtste finales werden twee enkelpartijen afgewerkt. Mocht na deze twee duels nog geen beslissing zijn gevallen, dan volgt een koppelwedstrijd om de uiteindelijke winnaar te bepalen. De landen bepalen vooraf zelf wie de eerste partij speelt, dat hoeft dus niet per se de hoogst geplaatste speler te zijn. De landen horen de keuze van de tegenstander pas op het moment dat de eigen volgorde al is bepaald.

Achtste finales – middagsessie

CanadaNieuw-Zeeland2-0
Oostenrijk (8)Portugal2-0
België (5)Letland2-0
Engeland (1)Litouwen2-0

Achtste finales – avondsessie

AustraliëPolen2-0
Wales (2)Schotland2-1
Duitsland (6)Griekenland2-0
Nederland (3)Spanje2-0

Zie ook alle uitslagen uit de eerste ronde van de World Cup of Darts.