Kalender PDC: welke toernooien worden wanneer afgewerkt?

Het coronavirus houdt ook de dartwereld voor een groot deel in z’n greep. Maar met het einde van het jaar in aantocht staan er toch nog een aantal aansprekende toernooien op de rol, met als klapstuk normaal gesproken het WK darts.

Als het coronavirus geen verder roet in het eten gooit, dan staan er nog vijf majortoernooien op de rol. De meeste evenementen zullen in elk geval wel achter gesloten deuren worden afgewerkt. De exacte datum en locatie voor het WK darts zijn nog niet bekend.

Winter Series

Tijdstip: 10 t/m 14 november
Locatie: Ricoh Arena in Coventry
Hoofdprijs: dagelijkse 10.000 Britse ponden

De Winter Series is een vijfdaags evenement waarin vijf vloertoernooien in de Players Champiosnhip Series worden afgewerkt. Eerder dit jaar organiseerde PDC ook al de Summer en Autumn Series. Michael van Gerwen won als enige Nederlander drie van deze vloertoernooien.

Grand Slam of Darts

Tijdstip: 16 t/m 24 november
Locatie: Ricoh Arena in Coventry
Hoofdprijs: 125.000 Britse ponden
Titelverdediger: Gerwyn Price

Players Championship Finals

Tijdstip: 27 t/m 29 november
Locatie: Ricoh Arena in Coventry
Hoofdprijs: 100.000 Britse ponden
Titelverdediger: Michael van Gerwen

WK darts

Tijdstip: medio december t/m begin januari 2021
Locatie: nog onbekend
Hoofdprijs: 500.000 Britse ponden
Titelverdediger: Peter Wright

De data voor het WK darts zijn nog altijd niet vastgesteld. In verband met het coronavirus houdt de PDC nog alle opties open. Normaal gesproken wordt het WK in het Londense Alexandra Palace afgewerkt, maar de PDC wil graag publiek toelaten bij het wereldkampioenschap. Daarom is het nog niet uitgesloten dat het WK naar een ander land binnen Europa verhuist.

Peter Wright kroonde zich op nieuwjaarsdag van dit jaar voor de eerste keer in zijn loopbaan tot wereldkampioen. Dat deed de excentrieke Schot door in de finale van de toenmalige titelhouder Michael van Gerwen te winnen.