Dirk van Duijvenbode maakt reuzensprong op Order of Merit

Als nummer 73 van de wereld begon Dirk van Duijvenbode vorige week aan de World Grand Prix. Dankzij zijn verrassende finaleplek is de Nederlandse darter nu 19 plekken geklommen en is daardoor terug te vinden op de 54e plek van de zogenoemde Order of Merit.

De Order of Merit is de wereldranglijst darts, die wordt gebaseerd op het prijzengeld van de afgelopen twee jaar bij PDC-rankingtoernooien. Met het behalen van de eindstrijd in Coventry verdiende Van Duijvenbode liefst 50.000 Britse ponden, omgerekend zo’n 55.000 euro.

Gerwyn Price hield Van Duijvenbode uiteindelijk van de eindzege af. De 35-jarige Welshman versloeg de 28-jarige Westlander met 5-2 in sets en veroverde zo de hoofdprijs van 110.000 pond. Daardoor steeg Price op de wereldranglijst van de derde naar de tweede plek. Michael van Gerwen, die bij de world Grand Prix als titelverdediger in de kwartfinale werd uitgeschakeld, is nog altijd met een ruime voorsprong de nummer één.

Na Van Gerwen is Danny Noppert de tweede Nederlander. De Friese darter neemt de 22e plek in. Jeffrey de Zwaan en Jermaine Wattimena hijgen met respectievelijk een 24e en 25e plek in zijn nek. Ook Vincent van der Voort staat nog net in de top-30 (28e).

9 Replies to “Dirk van Duijvenbode maakt reuzensprong op Order of Merit

  1. Pingback: Backlinks
  2. Pingback: bonanza178 login
  3. Pingback: Thai Massage
  4. Pingback: ไก่ตัน
  5. Pingback: senegal gambia

Comments are closed.