‘Bange’ Simon Whitlock treitert Dirk van Duijvenbode

Simon Whitlock staat al niet bekend als de snelste darter van het circuit, maar wat hij in de halve finales van de World Grand Prix liet zien, was ronduit tenenkrommend. De 51-jarige Australiër haalde op tergend langzame wijze zijn pijlen uit het bord en liet vervolgens ‘een blokje om’ om weer aan de oche te verschijen. Dirk van Duijvenbode stond erbij en keek ernaar.

Van Duijvenbode kon zijn ogen zondagavond in de Ricoh Arena bijna niet geloven. Hij was zichtbaar geïrriteerd en stond al ‘nee-schuddend’ op het podium. Toch bleef hij uiteindelijk koel. Whitlock leek in de eerste twee sets op die manier Van Duijvenbode uit zijn spel te willen halen. Bij het 100+ gemiddelde van een partij eerder, toen hij titelverdediger Michael van Gerwen uitschakelde, kwam The Wizard namelijk geen moment in de buurt.

“Zoiets doe je alleen als je bang voor iemand bent”, reageerde Van Duijvenbode na afloop tijdens de persconferentie in Coventry. “Ik heb daar uiteindelijk goed gebruik van gemaakt.” Dat laatste klopt inderdaad, want de 28-jarige Westlander wist de partij uiteindelijk met 4-1 in sets te winnen en stapte zo als debutant ‘gewoon’ de eindstrijd binnen. Daardoor weet hij zich verzekerd van zo’m 55.000 euro aan prijzengeld en stijgt hij sowieso 19 plaatsen op de wereldranglijst en komt uit op de 54e plek.

6 Replies to “‘Bange’ Simon Whitlock treitert Dirk van Duijvenbode

  1. Pingback: BK8
  2. Pingback: Terrorism
  3. Pingback: pglike

Comments are closed.